Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 551 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Éva Kedves Doktornő!

8. hétben járó kismama vagyok. Kérdésem az lenne, hogy körülbelül hanyadik héten kezd látszódni a pocakom?:-)

Válaszát előre is köszönöm.
2008-03-06
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Teljesen változó a kismamáknál s pocak növekedése. Van akinek már az első harmadban látható a pocakja, ehhez képest van akinek még fél időben sem látható.
2008-03-20

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
G. Csilla Tisztelt Doktornő!

A következő kérdéssel fordulnék Önhöz.
Kb. 2,5 hét múlva inszemináció vár rám. Már több (4) hormonkezelésen (closti és merional) vagyok túl egy év alatt, eredménytelenül. Minden vizsgálatomnál a méh nyálkahártyám bizonyult a kelleténél vékonyabbnak (6-os, 8-as, talán egyszer volt ennél még vastagabb is). Szeretném kérdezni, hogy milyen módon lehet ezen segíteni.
Előre is köszönöm válaszát!
G. Csilla
2008-03-05
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

A menstruációs ciklus első felében a méhnyálkahártya megvastagodása az ösztrogén nevű hormontól függ. A Clostilbegyt ugyan elősegíti a peteérést, ugyanakkor negatív hatással van a méhnyálkahártyával. A peteérést elősegítő injekciós készítmények ugyanakkor a méhnyálkahártya megvastagodását is elősegítik. A méhnyálkahártya megvastagodása elérhető még a hormonótlásra használt készítményekkel.
2008-03-20

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Bíró Zita Tisztelt Dr-nő!

37 éves vagyok,és kb. 1 éve megfigyeltem, a PMS szindróma tüneteit. Januárban elmentem nőgyógyászati vizsgálatra többek között azért, mivel már 6 éve spirállal védekeztem. A spiráltól megszabadulván elmondtam a tüneteimet,ami elég kínzóak, különösen a lelkiek, valamint a testi tünetek, és jó pár kg-tól való kinézetem.
Orvosok javasolta a Premens tbl. amit mostmár 2. hónapja szedek. A rákszűrésem negatív, és hálistennek rendben találtak mindent.
A kérdésem az, hogy normális-e, hogy a tabletta szedése óta sokat fáj a fejem, néha szédülök, és bár a kínzó tüneteimet teljesen megszüntette, visszakaptam az életkedvem,sőt, pár kg kevesebb lettem, az egész külsőm végre a régi.
Csupán a fájdalomcsillapítok fogyasztása nőtt meg.
Elképzelhető, hogy a harmadik hónap szedése után ez is elmúlik?
8 éve vérnyomáscsökkentőt is szedek, Tritace nevűt, netán a két készítmény nem jó együtt?
Válaszát előre is köszönöm!
B. Zita Szegedről
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zita!

Minden készítménynek lehet mellékhatása. A fejfájást akár a Premens is okozhatja. Azonban jónak találnám, ha a fejfájás miatt kivizsgáltatná magát, mert a gyakori fejfájás hátterében más is állhat. A vérnyomáscsökkentőt szedheti mellette.
2008-03-20

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
15 éves lány Tisztelt Doktornő!

Én egy tizenöt éves vagyok és szeretnék Öntől segítséget kérni a menstruációmmal kapcsolatban. Tavaly februárban jött meg először, azóta semmi gondom nem volt vele. Most kellemetlenül viszket, és néha csíp is odalent. A menstruációm is megjött, de lényegsen kevesebb mint szokott. Sötét színű (szinte barnás) kis darabokból áll és kellemetlen szagú, olyan a szaga mint a megerjedt mustnak. Mi a bajom? Nem élek még szexuális életet, és eddig semmi problémám nem volt. Összeszedhettem valami gombás fertőzést? Látogassak meg egy nőgyógyászt? Kérem válaszoljon! Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönettel:

15 éves lány
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves 15 éves Lány!

A viszketés és csípő érzés fertőzésre utal, elsősorban gombás fertőzésre gondolnék. A menses megváltozása is lehet a fertőzés következménye. Mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászt.
2008-03-20

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
zsuzsó Az lenne a kérdésem, hogy árthat-e a babának ha a 12.hét előtt 4 hüvelyi uh-ra megyek.
Sajnos meg szeretnék nézni több orvost is és mindenki szeretne uh-t csinálni, mert csak úgy tud véleményt mondani.
Most 7 hetes terhes vagyok és már voltam 2x is.
Válaszát előre is köszönöm:Zsuzsó
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsó!

Az ultrahang ártalmatlan a fejlődő magzatra. Előfordull, hogy viszonylag gyakran szorolunk végzésére panaszok miatt.
2008-03-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
M.Anita tisztelt doktornő.
nekem 3 hónapja volt/január 6-án/missed.ab spontán vetélésem.a műtét után 5 hét és 3 napra megjött a menzi is ami igaz elég kevéske és 4 napig tartott.
de tegnap /2008.03.03-án/elkezdtem barnázni meg véreztem is de elég kevés és ma is barnásvéres volt de csak a betétem.mi lehet ez.a menzinek csak 2008.03.12-én kéne megjönnie.ön szerint mitől lehet ez??
mások azt mondják lehet beágyazódás is mert már nem védekezünk a párommal.de én nem gondolok illetve inkább nem merek erre gondolni.
válaszát előre is köszönöm.
Anita.
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A mensestruáció jellegű kevés mennsiségű vérezgetés utalhat peteérésre. Ugyanakkor lehet egy "véletlen" is, aminek a hátterében nem minden esetben sikerül eltérést kimutatni.
2008-03-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
RITA Tisztelt Doktornő!

2 egészséges terhesség és 2 gyönyörű kislány után, sajnos a 3. terhességem vég missed ab. lett a 10. héten. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi időt kell várni a következő terhességgel ,ajánlott-e valamilyen gyógyszer szedése előtte , a műtétet követően mennyi idő után kezdhetek el mozogni, futnu, tornázni.
öszönöm válaszát.
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rita!

A missed ab után legalább egy 3-4 hónap várakozás szükséges, de ha kivitelezhető érdemes legalább egy fél évet várni a következő próbálkozás előtt.
2008-03-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Évus tisztelt Doktornő!
nekem az lenne a kérdésem,hogy lehet-e baj abból,hogy antibiotikumot szedek és nem alkalmaztam a párommal kiegészítő fogamzásgátlást.(a betegtájékoztatóban írták,h szükséges lehet)3éve szedek fogamzásgátlót és eddig erre nem figyeltem.mit csináljak?esemény utánit nem igazán lenne jó a hormonális fog.gátló mellé bevenni,nem?
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Évus!

Az antibiotikum fajtájától is függ. Általában a legtöbb antibiotikum nem befolyásolja a tabletta felszívódását, hatását, lebomlását, de vannnak olyan készítmények, amelyek mellett ajánlott a kiegészítő védekezés. A kiegészítő védekezés ez esetben nem a sürgősségi fogamzásgátló tablettát jelenti, hanem lehet például óvszer vagy fogamzásgátló hüvelykúp.
2008-03-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
beatrix Azt szeretném kérdezni hogy a hüvelynél égető viszkető érzésem van+folyás majdnem minden hónapban, voltam orvosnál és ő a Klion tabletátt írta fel +klion hüvelytablettát ezt be is szedtem és a párom is de utána ismét vissza jött a tünetek!Mit tegyek? 2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beatrix!

Ismételt tünetek miatt forduljon nőgyógyászához. Az égő, viszkető érzés leggyakrabban gombás fertőzésre utal.
2008-03-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
ági Üdvözlöm!
Sajnos már néhányhónapja tart nálam ez a jelenség.
Már 2 -szer is volttam orvosnál és az eredmény negativ lett!
Kellemetlen viszketés ,és pattanásszerü elváltozásom van!Semmilyen folyásom nincs!
Mi lehet ez?
6 honapos babám van és szoptatok!
Válaszát elöre is köszönöm!
Ági!
2008-03-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ági!

A pattanásszerű elváltozások, leggyakrabban szőrtüsző gyulladás következtében jelennek meg. De ezt sajnos látatlanban nem lehet megítálni. A viszkető érzés származhat abból is, hogy a szoptatás alatt másként termelődnek a hormonok, ami a hüvely, szeméremtest hámjának felépítését is megváltoztatja, de okozhatja fertőzés is.
2008-03-16

Elejére   « előző | 369 / 551 | következő »   Végére