Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 601 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Franciska Tisztelt doktornö ! 36 hetes terhes vagyok és a ultrahangon az orvos monta hogy a baba tul kicsi 33 hetes terhességnek felel meg. a papiromra rávan irva hogy IUGR gyanus vagyok ez nem tudom pontosan hogy mit jelent. orvosom monta hogy ezen nem lehet segiteni mert eddig cigiztem és attol lehet ez a babával. akkor most mi lessz velem és a picivel kérem irja meg a véleményét erröl 2008-06-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Franciska!

Az IUGR azt jelenti, hogy a magzat az adott terhességi korhoz képest növekedésben elmaradt. A szülés kapcsán kisebb születési súllyal lehet számolni, illetve nehezebben alkalmazkodik a méhenkívüli élethez.
Mindenképpen szorosan ellenőrizni kell a magzatot. Ha nem növekszik tovább, akkor be kell fejezni a terhességet.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Anikó Kedves Doktornő!

Tisztelettel kérem, hogy legyenszíves válaszolni kérdésemre. Szeretném megkérdezni, hogy tényleg nehezebben esik teherbe az a nő, akinek hátrahajló méhe van? Természetes úton azért előfordulhat teherbeesés, vagy beültetés szükséges?
Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel: Anikó
2008-06-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Hátrahajló méh esetén is spontán teherbeeshet. Nem biztos, hogy nehezebben esik teherbe egy nő, ha hátrahajlik a méhe.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Réka Kedves Doktornő!
Talán volt már szó erről az előző 225 oldalon. Hogyan vélekedik Ön a gátvédelemről?
Előre is köszönöm válaszát!
Réka
2008-06-04
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

A gátvédelem egy nagyon fontos része a szülésnek. Még gátmetszés esetén is fontos a sérülések elkerülése miatt. Napjainkban a természetes és alternatív szülések előtérbe kerülésével egyre többet lehet előről olvasni. Bizonyos esetekben a szülésnél a gátvédelem nem elégséges a gátsérülés megakadályozására, ez mindig csak szülés közben derül ki.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Bia Jó napot!

A nőgyógyászom Klion hüvelykúpot írt fel, mert (fehér) folyásom volt (hüvely heveny gyulladása).
Az lenne a kérdésem, hogy a hüvelykúp használata alatt szeretkezhetünk-e a párommal?
Előre is köszönöm válaszát!
2008-06-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bia!

A hüvelykúp használat alatt érdemes tartózkodni a házasélettől.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
viktória Kedves Doktornő!
Második gyermekemmel vagyok 9 hetes terhes,az első szülésem toxémia miatt császármetszés volt.Emiatt a második is valószínű hogy az lesz?
egy aggódó 26 éves kismama
2008-06-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Viktória!

A toxaemia általában az első terhességeknél jelentkezik. Egy császármetszés után lehet spontán hüvelyi utón szülni, tény nagyobb a császármetszés valószínűsége előzetes műtét után.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
diána Tisztelt doktornő!
Az a problémám,hogy március eleje óta szedem a lindynette-t,és időnként nagyon erős hányinger gyötör,és fáj a fejem!Mitől lehet?Amikor az orvosom felírta,elmondta,hogy lehetnek mellékhatásai.Ez normális,és majd hozzászokik a szervezetem vagy tablettát kéne váltanom?

köszönöm!
2008-06-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Diána!

Az említett tünetek jelentkezhetnek a fogamzásgátló tabletta mellékhatásaiként. Ha nem tapasztalja a panaszok csökkenését, a tabletta szedését abba kell hagyni, esetleg másik fogamzásgátló készítményre meg lehet próbálni áttérni.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Veron Kedves Erika!

3 hónapja szedem a Triodena fogamzásgátlót, de émelygek és hányingerem van tőle. Hajdanán a Tri-Regoltól is hányingerem volt. Most az orvos felírta a Lindynette 20-at. Azt szeretném kérdezni, hogy most megyek nyaralni, és nem szeretnék, ha rosszul lét, közti vérzés megzavarná a nyaralásomat. A Triodenától az első hónapban volt rögtön a menstruáció után kb. pár nap köztivérzésem. Azt szeretném kérdezni, hogy ha most váltok, akkor várható-e megint köztivérzés, vagy azt már letudtam a Triodenánál? Vagy minden gyógyszerváltásnál előfordulhat? A másik, hogy rosszul lét, hányinger mennyire fordulhat elő? Régebben a Minuletet is szedtem és a Mercilont évekkel ezelőtt, azoktól nem volt hányingerem. Csak több év kihagyás után kezdtem most újra.

Válaszát előre is köszönöm.

Veron
2008-06-03
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Veron!

Fogamzásgtáló tabletta váltásánál közti vérzés előfordulhat. Sajnos az sem jelentene semmit, ha előzőleg hasonló tabletta váltásnál tapasztalt-e köztivérzést.
Minden fogamzásgátló tablettánál jelentkezhet rosszullét, akár hányinger, fejfájás, szédülés is. Általában ez csak átmeneti, ha nem múlik a mellékhatás a tablettaszedését be kell fejezni, vagy másik fogamzásgátló tablettára át kell térni.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Evelin Tisztelt Doktor Nő!
21 éves vagyok, és tavaly derült ki hogy epilepsiás vagyok. Lamolepet szedek, illetve szedtem Yadine-t is, de sajnos zavarokat okozott a menstruációmban a két gyógyszer együttes szedése, így abba kellett hagynom a Yadine-t.
Mivel nem szedhetek tablettát, utána néztem egyéb alternatív módszereknek.
Olvastam egy Depo Provera nevű injekcióról.
Érdeklődni szeretnék, hogy az én esetemben ez alkalmazható-e, nem fog-e mellékhatásokat okozni, illetve a hatékonyságát nem csökkenti-e a Lamolep?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a Pharmatex termékek mennyire megbízhatóak?

Válaszát előre is köszönöm!
2008-06-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Evelin!

A Depo-Provera nem ellenjavallt epilepszi elleni gyógyszer szedése mellett, de fiatalkorban mellékhatásai miatt én nem javasolnám az injekciós fogamzásgátlást.
A Pharmetex, illetve a helyileg használt fogamzásgátló készítmények megfelelő használat mellett, a használati uatasítás betartása mellett megfelelő fogamzásgátló hatással rendelkezik.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Szandi Kedves Doktornő!

17 éves lány vagyok. Nőgyógyásznál még nem jártam, de hamarosan elmegyek.Nemi életet viszont már élek. A szüleim nem tudják h már elvesztettem a szüzességem! Az lenne a kérdésem hogy ha elmegyek nőgyógyászhoz akkor meg tudják-e?
Válaszát előre is köszönöm
2008-06-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szandi!

18 éves kor előtt szabály szerint szülővel kellene elmenni orvoshoz. De szerintem egyetlen nőgyógyász sem foglalkozik azzal, hogy a szüleinek jelentgesse.
Én rendelőmben 18 éves kor alatt csak szülő jelenlétében írom fel a fogamzásgátló tablettát.
2008-07-19

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Pál Emese Kedves Doktornő!
Most derült ki hogy terhes vagyok és aggodom, mert négyes szemüveget hordok. Az orvos azt mondta ezzel ne foglalkozzak, de ez okozhat valami féle bajt a terhesség alatt , vagy szülésnél? Nem az ilyen gyengén látok szoktak megvakulni szülés közben?
Köszönettel Emese
2008-06-02
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Emese!

A négyes szemüveg nem szokott problémát okozni a szülésnél. Esetleg keresse fel szemészorvosát, aki meg fogja erősíteni ezt a véleményt egy vizsgálat után. Ennél még nagyobb eltérés esetén sem szokták szemész szakorvosok javasolni a császármetszést.
2008-07-19

Elejére   « előző | 369 / 601 | következő »   Végére