Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 559 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
D.Éva Kedves Doktornő!

26 éves nő vagyok. Menstruációs zavaraim vannak. Eddig mindig 28-31 naposak voltak a ciklusaim, de most már két hónapja össze vissza van.December 24-én még normálisan megvolt, aztán januárba kimaradt és csak feb.1-jén jött meg. Akkor csináltattam tesztet ami negatív lett. Aztán februárba elkaptam egy torokgyulladásos infulenziát ami miatt 2 fajta antibiotikumot szedtem és megjött feb 22-én. Eddig még nem is volna baj, de márc 5-én szintén megjött rendes mennyiségű vérzés, és ma márc 20-án szintén megjött rendesen. Mi lehet ennek az oka? Lehet az antibiotikum az oka? Babát szeretnénk nagyon várom a válaszát.
Előre is köszönöm
2008-03-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

A rendszeretelen menses hátterében állhat hormonális eltérés, de okozhatja gyulladás is. Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát, aki vizsgálat után több információval tud szolgálni.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Eszti29
Tisztelt Doktornö!

En most gyermeket szeretnek, 2 honapja kezdtünk probalkozni, 2 honapja merem a hömersekletemet, de egyik honapban sem ment fel a höm. Azt szeretnem megkerdezni, hogy ez normalis? Vagy nem volt ebben a 2 honapban peteeresem?
Ebben a korban lehet, hogy nincs minden honapban?
Azt is olvastam valahol, hogy van, akinek a peteeres nem okoz hömerseklet emelkedest.
Valaszat alöre is köszönöm!
Tisztelettel: Eszti

2008-03-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Eszti!

A reggeli hőmérsékelt mérésénél nagyon fontos, hogy megfelelően mérje a hőmérsékeltet. Reggel ébredés után, még az ágyból való kikelést megelőzően, minden reggel ezonos időpontban ugyanazzal a hőmérővel szájban vagy végbélben kell megmérni a hőmérsékletet. Ha a szabályoknak megfelelően méri akkor sem biztos, hogy teljesen pontosan meg tudja határozni a peteérés időpontját. Egyébként a peteérés előtt általában tapasztalható egy kb fél fokos csökkenés, majd utána a ciklus első feléhez képest egy fél fokos emelkedés.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Cs. Ildikó Kedves Doktornő! Azt szeretném tudni,hogy Ön szerint elegendő e az évenkénti nőgyógyászati rákszűrés,abban az esetben is ha a családomban mindenki rákban halt meg. Mit tehetek a megelőzés céljából? (30 éves vagyok) Köszönöm szépen a válaszát! 2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ildikó!

Amennyiben negatív volt az előző rákszűrés eredménye, elegendő egy év múlva ismételni. A méhnyakrákszűrés esetében szokták jelezni, ha ennél hamarabb szükséges ismételni.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Enikő Az első menstruációs napon erős görcseim voltak,azóta több kevesebb barnás folyás.Feszül a mellem.Az előző menzesz alatt peteérést serkentő tablettát szedtem.Enyhe alhasi fájdalmam van.Mi lehet a baj? 2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

A tünetei kismedencei gyulladástól, de terhesség miatt is jeklentkezhetnek. Ha az emlőfeszülés a menses elmúlásával nem szűnt meg, a szokásosnál kevesebb mennyiségű vérzést tapasztalt érdemes egy terhességi tesztet végezni. Ha panaszai nem szűnnek meg mindenképpen keresse fel nőgyógyászát, mert akár méhenkívüli terhesség is jelentkezhet az Ön által felsorolt tünetekkel.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
aranygyermek tisztelt dotornő!pár kérdésem lenne önhőz .14éves koromban menstruáltam elöször aztán folyamatos volt 16 éves koromig.uttána rendszertelen volt mai napig és most 22éves vagyok . párommal szeretnénk gyermekett csak nem estem még teherbe nem is szedek semmi féle fogamzás gátlót .és mégsem esem teherbe elmentem orvoshoz de semmi konkrétat nem mondott és nem is küldött kivizsgálásra és mostmár vagy 1 hónapja az államon szőrszálak keletkeztek nem sok minimálisan vagy felbomlot a hormon rendszerem?ezt lehet kezelni? mert szedtem fogamzás g hogy rendszeres legyen a menszeszem de abba hagytam mert híztam töle.már attol is félek hogy netalán tán meddö vagyok az hogyan lehet megtudni vagy 1általán lehet e azt is kezelni valamivel, miért nem rendszeres a menszeszem? mit tanácsol nekem nagyon várom a válaszát döktornő elöre is köszönöm ! 2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Aranygyermek!

A rendszertelen menses okaként szerepelhet hormonális eltérés. Ennek gyanúját erősíti a szőrszálak megjelenése is. Ha gyermeket szeretne meg kell próbálni kivizsgálás után rendszerezni a mensest, illetve ha szükséges a peteérést elősegíteni.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Szilvia Egy féléve nem szedem a fogamzásgátló tablettámat, mert szünetet akartam tartani. Két hete egy kisebb baleset miatt esemény utáni tablettát vettem be, mellékhatásom nem volt és a ciklusom is oké. Kérdésem, hogy mikor kezdhetném el ismét a tartós fogamzásgátló tabletta szedését? Kell e szünetet tartani?
Köszönöm előre is!
2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedvses Szilvia!

A fogamzásgátló tablettát a következő menses első napján elkezdheti szedni. A szedés első két hetben érdemes kiegészítő védekezést alkalmazni.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Andi Babát szeretnénk a párommal, sajnos egy ideje nem jött össze, így orvoshoz fordultam, elküldött vérvételre, prolaktin szintem sajnos 1128 mU/l, más értékeim rendben vannak, párom is volt spermavizsgálaton, nála nincs probléma. Bromocriptin tablettát szedek este 1 szemet, kérdésem, hogy mennyi idő alatt várható esetleges változás, mit tudok természetes úton tenni annak érdekében, hogy csökkenjen ez a szint??( vitamint szedni, élesztőt, szelént) nem akarok hülyeségeket írni, ezért kérdezem inkább, mert annyi mindent olvasni ezzel kapcsolatban az interneten, de nekem soha nem volt problémám, sem tejcsorgás, sem más. Rendszeres a ciklusom 28 napos, órát lehet hozzá igazítani, pár hónapig mértem a reggeli hőmérséklet görbémet, az is a 14 napon emelkedett, azt mondta az orvosom gyönyörű! ezért nem értem mi a gond??? várom mielőbbi válaszát 2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

A prolaktinszint változását egy hónap szedés után várhatja. A bromocriptint egészen a teherbeesésig érdemes szednie. A kezelés hatékonyságának lemérésére 6 hét után érdemes egy kontroll vérvételt csináltatni. A prolaktin magasabb szintjének szerepe lehet a peteérésben.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Judit Tisztelt Doktornő!
Én jelenleg 14 hetes terhes vagyok,
a 13. hétig szedtem az elevitet, amit már terhesség előtt is szedtem 2 hónapja.Próbálok odafigyelni a táplálkozásra és sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok.Kérdésem az lenne, hogy ön szerint elegendő -e a harmadik hónap után, a helyes táplálkozással a magzat megfelelő fejlődése vagy inkább térjek vissza az elevit szedésére?Válaszát előre is köszönöm!
2008-03-19
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A vitaminbevitel legtermészetesebb módja, ha táplálékkal próbáljuk meg bevinni. A vitaminok mind mesterséges készítmények. Ezért a legjobb, ha a táplálkozására próbál figyelni. Az elevit, illetve hasonló vitaminkészítmények a születendő magzat fokozott súlynövekedését okozhatja, amely a szülés során akár komlikációt is okozhat.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
andi Tisztelt Doktornő!
Az lenne a kérdésem,hogy mik a gomba illetve a fertőzés tünetei? több helyen is olvastam,hogy viszketés,szagos, túrós folyás. Nekem ezek a tüneteim nincsenek, de nem mindig szintelen a folyásom, néha sárgás szinű, de olvastam egy cikket,ahol azt írták ez normális,mivel érintkezik a fehérneművel? Ez tényleg így van? már többször is voltam nőgyógyásznál,de nem mondtak semmit, hogy lenne bármi probléma!A doktornő szerint mik azok a tünetek amire figyelni kell már?köszönöm előre is
2008-03-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

Minden nőnek van hüvelyi folyása. A női hüvely nedvesség nélkül ugyanolyan lenne, mint a száj nyál nélkül. A normális folyás fehéres színű, szagtalan, a fehérneműn megszáradva sárgás.
A gombás fertőzés tünetei közé a fehér sűrű, túrószerű folyás, az erős viszkető érzés tartozik.
2008-03-26

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Judit 27 Tisztelt Doktor nő! 27 éves vagyok és lassan 2 éve tartó számomra erős androgén hajhullással kerestem fel a nőgyógyászomat. Mivel semmi más tünetem nem volt, nem is gondoltam semmi rosszra. Az orvosm külsőleg nem talált semmit, ezért hormonvizsgálatra küldött. A tesztoszteronom 3,5 értéket mutat. Gyógyszert kell szednem rá. Ön szerint lehetséges, hogy emiatt peteérésem sincs? Egyáltalán okozhat ez meddőséget is akár? Köszönettel! 2008-03-18
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit27!

A magasabb tesztoszteronszint okozhatja a peteérés elmaradását, illetve a teherbeesés elmaradását. A magasabb tesztoszteronszint a hajhullásban is szerepet játszhat.
2008-03-26

Elejére   « előző | 369 / 559 | következő »   Végére