Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 608 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Éva Kedves Doktornő!
Meddőséggel felkereshetem Önt?Van orvosom de úgy látom nem foglalkozik kellö képpen a dologgal azt mondja minden rendben csak idő kérdése.fél éve járok hozzá így már 2 éve,hogy nem esem teherbe.A párommal minden rendben.Milyen vizsgálatokat kéne csinálni nálam?
Köszönettel:Éva
2008-06-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Köszönöm bizalmát! Amennyiben úgy gondolja, hogy segíthetek kérem keressen fel.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Dalnoki Valéria Jó napot kívánok.
Dalnoki Valéria vagyok, 24 éves, és van egy 2-t éves kisfiam.
Pár hónapja észrevettem, hogy a nunimból a hüvelyemből valami kidudorodik. Olyasmi volt mint egy kis kő. Először fürdésnél, utánna a wc-n vettem észre. Ez elmúlik és előjön. Szeretném megtudni hogy mi lehet ez?
2008-06-21
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Valéria!

Spontán hüvelyi szülés következtében a medencefenék izmai, illetve a méh függesztő szalagai a szülés közbeni mechanikai hatásra megnyúlnak, szakadások jöhetnek létre, aminek következtében a méh, illetve a hüvelyfal helyzete megváltozik. Mind a hüvelyfal előboltosulhat a hüvelyből, mind a méhszáj megjelenhet a hüvelybemenetben. Mindenképpen forduljon nőgyógyászához.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Isil Kedves Doktornő!

25 éves vagyok, ma a nőgyógyászati ultrahangon egy kb. 46 mm -es cisztát találtak a jobb petefészkemen, ami a lelet szerint egyrekeszű és híg folyadékot tartalmaz.
Elő is jegyeztek laparoszkópiára, de azóta kisebb "nyomozásba" kezdtem és konzultáltam más orvossal is és ezek alapján jutottam arra az eredményre, hogy nem feltétlenül kell azonnal eltávolítani azt a cisztát műtéti úton. Az Ön véleményére is kíváncsi vagyok: érdemes-e még várnom egy-két ciklust, hátha jó eséllyel visszahúzódik, vagy vessem alá magam a műtétnek?
Egyébként a dolog úgy derült ki, hogy hetek óta fájt az oldalam azon a tájékon. Azóta volt egy menstruációm, és a fájdalom elmúlt, illetve csak bizonyos mozgások esetén lép fel, pl. ha lezuttyanok valahova. Egyébként csak egy hol enyhébb, hol erősebb nyomást érzek, de olyan nincs, hogy az teljesen megszűnne.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Isil
2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Isil!

A petefészek cysták a rendellenes peteérés következtében jönnek létra, és általában spontán megoldódik, a bennéke felszívódik a fala megreped. 2-3 ciklust követően is fennmarad, akkor felmerül valódi petefészek daganat lehetősége, ezért érdemes műtétileg eltávolítani.
Ugyancsak műtét jön szóba, ha a képlet panaszokat okoz, elsősorban alhasi fájdalmat, illetve cikluszavart okozhat.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
hadita Tisztelt doktornő!
A hipofizis.hu honlapról találtam ide. Nem tudom, tud-e nekem segíteni kérdésemben...
Pár hete endokrinológusnál jártam, közti vérzés problémák miatt. 41 éves vagyok, még nincs gyerekem. Ellenben van pajzsmirigy alulműködésem (4.91 a TSH-m, a normál érték 0.23 - 4.00), és magas a testosteron női (1.27 norm. ért: 0.20 - 1.00) és a DHEA-S is (10.5 norm. ért: 2.20 - 9.20). Az Anti-TPO 1.
A pajzsmirigyre kaptam L-Thyroxin 50 Henning taplettát, reggelenkét 1 db kell beszednem. A testosteron miatt pedig be kellett vennem 2 db Dexamethson tablettát 22-23 óra között és másnap reggel 8 órakor vért vettek. Az eredményt még nem tudom, bár a leletem megjött, az orvos nem adott telefonon felvilágosítást és csak a jövőhéten pénteken megyek el hozzá. De a gyógyszernek azért utánanéztem a neten, mert az orvos azt mondta, ha ettől lemegy a testosteron értékem, ezt kell majd szednem. Azt olvastam, ez szteroid, és kicsit megijedtem. És főképpen azért, mert a gyógyszerrel és a módszerrel kapcsolatban mindenhol a Cushing szindróma jelent meg, és ez számomra kicsit ijesztő betegségnek tűnik, azt olvastam, ez daganat. Vagy ezt a gyógyszert kaphatom csak azért is, mert magas a testosteronom és a DHEA-S, nem kell ehhez a Cushing szindróma? Várom válaszát, kicsit meg vagyok rémülve. Egy hétig azon jár majd az agyam, hogy súlyos beteg vagyok....?!
Köszönettel: "hadita"
2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Hadita!

A Dexamethason teszttel, amit Önnél elvégeztek a Cushing syndromát szoktuk kizárni. A dexamethasont nemcsak a Cushing-szindroma kezelésére használjuk.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Gondor Éva Jó estét,fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésem lenne,és előre is köszönöm a válaszát. tehát gyógyszert szedek,és most ,a harmadik hetemben véletlenül nem vettem be egy tablettát,amit nem pótoltam,de a másnapi bogyót már bevettem,de megjött a menstruációm.megilyedtem,mert már előfordult,hogy elfelejtettem bevenni egy szemet,de sosem fordult elő ilyen,és most nem tudom mitévő legyek. Hogy védekezzek? Folytassam továbbra is a gyógyszert? egyáltalán mikor fog elmúlni? kérem válaszoljon,előre is köszönöm. 2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Egyes fogamzásgátló tabletták használati utasítása szerint a 3. héten kimaardt tabletta esetén a tabletaszedést abba kell hagyni, majd 7 nap szünetet követően egy újabb levelet elkezdeni.
Egy kimaradt tabletta esetén is jelentkezhet vérzés. Ha folytatta a tabletta szedését, érdemes a 21. napig szedni, majd 7 napos szünetet tartani.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Kedves Doktornő!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben észrevettem, hogy az arcomon, a mellemen és a hasamon nőttek a piheszőrök, és az arcom kivételével,feketések is, bár csak a napfényen látható. a felkaromon meg kb. 15 éves korom óta van fekete szőr. Jártam bőrgyógyásznál, akinek mondtam, és azt mondta ez még nem nevezhető kórosnak, sőt amikor az anyajegyeim vizsgálta, sem szólt, hogy ezzel csinálni kellene valamit. De én félek, hogy mi van ha valami hormonzavarom van? Mitől mondható a szőrösödés kórosnak? A menstruációm rendben van, nem vagyok túlsúlyos, esetleg még annyi, hogy hullik a hajam kicsit. 3 évig szedtem tri regolt, de megijedtem hogy esetleg attól van, mert attól híztam 10 kg-ot is, így abbahagytam 3 hónappal ezelőtt. Hétfőn megyek nőgyógyászhoz. Ott lehet kérni vérvizsgálatot?
De szerintem ő is azt mondja, hogy nem kell aggódnom. De nem bírok megnyugodni.

Válaszát előre is köszönöm.
2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kérdező!

A kóros szőrnövekedést leginkább egy bőrgyógyász tudja megítélni. A nőgyógyász biztosan fog rá utalni, amennyiben vérvételre van szükség.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
T.Éva Tisztelt Dr.NŐ! Azzal a kéréssel fordulok önhöz hogy nekem van már egy 3 éves kisfiam, de szeretnék még egy gyereket és sehogyan sem jön össze. Igaz hogy már 34 éves vagyok de szerintem ez nem lehet akadály. A menszeszem 28 napra jön meg. Semmi rendelenességem nincs. Az is lehet hogy nagyon görcsösen akarom? Mert ugyanis szeptemberben vissza kell menem dolgozni és úgy vagyok vele ha addig nem sikerül akkor már nem lesz másik gyerekem. Válaszát előre is köszönöm. 2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Sajnos megfigyelt tény, ha valaki nagyon szeretne gyermeket, akkor a görcsös gyermekutáni vágy, mintha akadályozná a teherbeesést. Valószínű az a teher nyomasztja, hogy hamarosan vissza kell mennie dolgozni, amennyiben nem sikerül a teherbeesés.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
T.Éva Tisztelt Dr.NŐ! Azzal a kéréssel fordulok önhöz hogy nekem van már egy 3 éves kisfiam, de szeretnék még egy gyereket és sehogyan sem jön össze. Igaz hogy már 34 éves vagyok de szerintem ez nem lehet akadály. A menszeszem 28 napra jön meg. Semmi rendelenességem nincs. Az is lehet hogy nagyon görcsösen akarom? Mert ugyanis szeptemberben vissza kell menem dolgozni és úgy vagyok vele ha addig nem sikerül akkor már nem lesz másik gyerekem. Válaszát előre is köszönöm. 2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Éva!

Sajnos megfigyelt tény, ha valaki nagyon szeretne gyermeket, akkor a görcsös gyermekutáni vágy, mintha akadályozná a teherbeesést. Valószínű az a teher nyomasztja, hogy hamarosan vissza kell mennie dolgozni, amennyiben nem sikerül a teherbeesés.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
erika
Kedves Doktornő!

Tanácstala vagyok, ezért kérem a segítségét. Én tegnap csináltam egy terheségi tesztet ami pozitivat mutatott most meg vérzek az mitől lehet. A menszeszem 1.5 hete nem jött meg. Doktornő szerint mit tegyek?
Elöre is köszönöm a válaszát
2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erika!

A menses kimaradása, illetve a terhességi teszt pozitívitása terhességre utal. A vérzés ilyen esetben vagy spontán vetélést, vagy fenyegető vetélést jelez. Mindenképpen orvoshoz kell fordulnia.
2008-08-16

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Vanessa T. Doktornő!

A barátommal életemben először análisan közösültünk és ő beleélvezett az ánuszomba. Ezután nagyon megijedtem. Van valami következménye?
Egy tinilány.
2008-06-20
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vanessa!

Az analis sexnek legnagyobb veszélye a végbél sérülése.
2008-08-16

Elejére   « előző | 369 / 608 | következő »   Végére