Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 521 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Edina Tisztelt Doktornő,

Azt szeretném megtudni, hogy van-e veszélye annak, ha a méhlepény a méh hátsó falán tapad meg? Több helyen olvastam, hogy a mellső fali tapadás az ideális. Van-e valami veszélye annak a babára nézve, ha nálam a hátsó falon tapad meg? A második kérdésem pedig az lenne, hogy a 13. héttől már valóban nem indokolt a folsav szedése? Előre is köszönöm a válaszát!
2008-01-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

Az jelent veszélyt, ha a méhlepény a méh alsóbb szakaszán a méhszáj közelében tapad. Ekkor okozhat a fájások megindulása után vérzést.
A fólsavnak leginkább az idegrendszer kialakulása körüli időben van szerepe, ez pedig az első 12 hétben történik.
2008-02-06

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Piri Tisztelt Doktornő!

Ma pozitív lett a terhességi tesztem! Ez az első terhességem, ezért még kicsit tudatlan vagyok. Nem ismerek Budapesten nőgyógyászt, de Önt láttam a Tv-ben és nagyon szimpatikus volt, ezért szeretném megkérdezni, hogy vállal-e terhesgondozást. Ha igen, akkor melyik kórházban vezeti le a szülést? És ha megkérdezhetek ilyet, akkor nagyjából milyen összeggel kell számolni a vizsgálatok és a szülés költségét?
Előre is köszönöm válaszát!
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Piri!

Köszönöm megtisztelő levelét!
Vállalok terhesgondozást, illetve szülést is. A szüléseimet a kistarcsai kórházban vezetem.
Az első vizsgálat 10 000 ft a magánrendelőben, a rendszeres terhesgondozás 8000 ft.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
HANKO GYULÁNÉ Kedves Doktor nő!
21 hetes terhes vagyok. nem első babámat várom. két napja van egy kis vérzésem.a baba rendesen mozog. mi lehet ennek az oka ?
félek hogy elveszitem a babámat.előző terhességeimmel semmi baj sem volt.kérem válaszoljon.
köszönöm!
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves hankó Gyuláné!

Eéképzelhető, hogy a vérzésnek nincsen jelentősége, de mindenképpen keresse fel orvosát.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Maratona Kedves Doktornő!
42 éves,2 gyermekes anyuka vagyok.
Eddig soha nem szedtem semmilyen fogamzásgátló tablettát.A férjemmel
megbeszéltük.hogy elegünk van az óvszerekből ill.a megszakításos módszerből.A nőgyógyász Diane fogamzásgátlót írt fel.Kb.1 hét múlva esedékes a kezdése.Ön szerint ebben a korban nem káros elkezdeni? Megfelelő ez a gyógyszer a számomra?Egyébként dohányzom is.Ezt közöltem az orvossal.
Válaszát előre köszönöm!
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Maratona!

40 év felett, ráadásul, ha dohányzik is, nem ajánlom a hormonális fogamzásgátlást.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Szabó Tünde Érdeklődni szeretnék, hogy HSG vizsgálatot végeznek e, és ez mennyi időt vesz igénybe? Milyen papirok szükségesek hozzá? Mennyibe kerül önöknél?Köszönöm segítségüket. 2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tünde!

A HSG vizsgálat mindenképpen kórházi hátteret igényel. Az ilyen jellegű beavatkozásokat a kistarcsai kórházban végzem. Az eddigi leletei fontosak lehetnek, illetve egy előzetes konzultáció is mindenképpen szükséges. A kórházban a vizsgálat nem kerül külön pénzbe, csupán a vizitdíjat kell kifizetnie. Az előzetes konzultáció és vizsgálat a magánrendelőben 10 000 ft.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Mészáros Anita Tisztelt doktornő.KÖszönöm eddig gyors válaszait.DE lenne még egy kérdésem.
missed.ab műszeres befejezés után azt mondták hogy 4-6 hét múlva kell megjönnie,ez igaz?
Nekem ez a vetélésem 3 hete volt.
És az normális,hogy néha fájdogál a hasam alja jobb oldalt?
A párommal 2 szer voltunk már együtt de ő nem akart védekezni,ez baj ilyenkor?Válaszát előre is köszönöm.
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Spontán vetélés után a menses jelentkezése kiszámíthatatlan, körülbelül 4-6 héten belül jelentkezik.
A házasélettől jobb tartozkodni néhány hétig, továbbá a következő terhesség vállalása előtt érdemes 2-3 hónapig védekezni nem hormonális úton.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Judit74 Kedves doktornő!

Lassan egy éve méhen kívüli terhesség miatt eltávolították az egyik petevezetőmet. Azóta a vérzéseim az addigi öt napról két-három napra csökkentek. Hipofizis microadenomám van. Felkerestem nőgyógyászom a kevés vérzés miatt, és mert szeretnénk még egy gyermeket (van már egy lányom,természetes úton fogant). A hormoneredményeim a 21. napon: cortisol 724,3 nmol/L, FSH 2,21 IU/L, LH 4,53 IU/L, prolactin 1,00 ng/mL, oestradiol 0,571 nmol/L, progesteron 21,31 nmol/L, testosteron 2,23 nmol/L.
Az orvosom szerint nem volt peteérésem, de szerinte csak egy kis rásegítés kell gyógyszeresen, és van esélyem még egy petevezetővel is természetes úton teherbe esni. Magas prolaktinra gyanakodtunk, de az nem hogy magas, hanem inkább alacsony volt. A bromocriptinnel mindig sikerült kordában tartani (már három éve szedem). A petevezető átjárhatósági vizsgálatot nem javasolta. Azóta két closty-s kúrán vagyok túl, eredménytelenül. Se terhesség, se több menszesz.
Ön véleménye szerint, a fenti labor eredmények alapján, van értelme további gyógyszeres kezelésnek,és "várni a csodát", vagy ha nem, van-e egyáltalán más megoldás a számomra?
Én furcsállom, hogy a műtét óta ilyen a vérzésem, orvosom szerint a vérzés mennyisége nem változhatott meg a műtét miatt. Önnek mi erről a véleménye? Esetleg kevés ennyi idő (10 hónap), ahhoz hogy a hormonháztartásom "helyrebillenjen", és talán később visszaáll a vérzéseim mennyisége a régire?

Köszönöm válaszát!
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A cortisol szint mindenképpen emelkedett, ennek tisztázására forduljon endokrinologushoz.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Németh Beáta Üdvözlöm!
Óriási kérdéssel állok Ön elött: Két hete csináltam egy terhességi tesztet amin igaz halványan volt a 2.csik de a papir szerint az már +-nak számit. Pár nap múlva megismételtem de az negativ volt. Ez mit jelent? Nagyon izgatott vagyok mert szeretnénk mégegy gyermeket a 2 éves kisfiunk mellé. Másfél éve volt egy MOLA terhességem akkor elkellett vetetni a babát mert nem volt szivműködése. Ettöl lehet még babánk? Várom válaszát és előre is nagyon szépen köszönöm: Tisztelettel: Németh Beáta
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Beáta!

Elképzelhető, hogy létrejött a terhesség, de valamilyen oknál fogva egy idő után abbamaradt a fejlődése és spontán felszívódott. Az előzmények nem zárják ki, hogy teherbe essen.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
anna Kedves doktorno!
Mar 16 eves koromban hirtelen megjelent 1-1 csomo mindket mellemben, ez 6 eve volt, nem mertem elmenni orvoshoz, de utanaolvastam, es a fibroadenoma volt, amire minden tunet passzolt, on szerint ez realis, mert tulajdonkeppen ezalatt az ido alatt sem mereteben, sem masban nem valtozott.
valaszat elore is koszonom!
2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

Az életkora alapján, leginkább a fibroadenoma merül fel. Mégis mindenképpen keressen fel egy sebészt, illetve menjen el egy emlő ultrahangra.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Nikolett Kedves Erika! Ha menzesz előtt, vagy az elmúlása után létesitek szexuális kapcsolatot, akkor mennyi az esélye a terhesség létrejöttének, óvszerrel? Köszönöm válaszodat előre is: Niki 2008-01-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Niki!

A menses körül nagyon csekély esélye van a teherbeesésnek, főleg, ha védekezik is.
2008-01-27

Elejére   « előző | 369 / 521 | következő »   Végére