Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 591 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Patri Kedves Doktornő!
Fiatlan lány vagyok még és szűz. Barátommal egyik este pettingeltünk de ugy hogy a nemi szerveinket egymáshoz érintettük!a ciklusom 19 napján voltam és rendeszeres 27-28 napos a ciklusom!a barátom pont elélvezett és ugy éreztem kicsit becsuszott a pénisze a hüvelyembe nem nagyon csak kicsit éppen a fitymája és abban sem vagyok biztos h pont akkor élvezett el de ha igen akkor került belém kis mennyiségű spermium!van esély ilyenkor a terhességre hogy 19. napon volt a ciklusom és ugye 27-28 napos a ciklusom? és rendeszeres folyásom van amit már kezelek kuppal és kenőccsel!kérem válaszoljon nem akarok teherbe esni:(
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Patri!

Ne haragudjon, de nem egészen értem a levelét!
Ha nem szeretne teherbeesni, akkor mindenféleképpen védekezni kellene. Ha spermium kerül a hüvelybe, akkor minden esélye meg van a teherbeesésre. Általában a peteérés rendszeres menses esetén 14. napon történik, vagyis ekkor van meg a teherbeesésnek a legnagyobb valószínűsége.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Ibolya Tisztelt Doktornő!
A Hipofizis.hu-ról írok.
A problémám a következő:
Mint általában az ifjú házasok, mi is szeretnénk a férjemmel kisbabát. A férjemnél viszont ebben az időszakban kezdődött el a pollenallergia, amitől nagyon szenved. Próbált már mindenféle gyógyszert, de nem segítettek rajta. Mígnem egyszer olyan rosszul lett, hogy orvoshoz került és ott kapott egy több komponensből álló injekciót, ami bevált és azóta beadatja magának minden évben,ilyentájt. Ezek: diprophos, sulo-medrol 40, és calciumusc. A kérdésem,hogy ha mostanában esnék teherbe mennyire lehetnek veszélyesek ezek a steroidbombák egy "jövendőbeli" kisbaba egészségére...?
Köszönettel:Ibolya
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ibolya!

A férje által használt gyógyszer nem jelent veszélyt a teherbeesésre. Ha szükséges ez a gyógyszer a kismamáknak is adható. Ráadásul a férfiaknál a spermiumok nem is az adott időpontban érnek meg, hanem érésük 90 nappal hamarabb elkezdődik.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Lilla Tisztelt Doktornő!

Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, miszerint még soha nem voltam nőgyógyáyznál, és szeretnél túlesni az első vizsgálatomon ( fogamzásgátlási céllal is ), hogy kb hogy néz ki egy ilyen vizsgálat, kb mennyi ideug tart, és kb milyen árak vannak manapság ilyen téren (nehogy úgy járjak h elmemegyek és esetleg nincs nálam elég pénz) ?
válaszát előre is köszönöm: Lilla
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lilla!

A vizsgálat alatt a nőgyógyász megfelelő eszközzel feltárja a hüvelyt a méhnyak felületéről kenetet vesz, megtapintja a kismedencei szerveket. Esetleg ultrahangot végez, illetve az emlők tapintásos vizsgálata is hozzá tartozik a vizithez. Körülbelül negyed órát tart.
A szakrendelőben a viszgálatért nem kell fizetni. A magánrendelés díjai különbözőek. Én csak a saját rendelésem árairól tudok beszámolni. Egy vizsgálat 10 000 ft-ba kerül.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Baloghné Bánfalvi Andrea Tisztelt Cseh Erika!
Andi vagyok. Van egy 3 hónapos fiam. A szülés a kiírt időpontban, spontán uton történt. A 6 hetes vizsgálatom csúszott mert megjött a menstruációm.A vizsgálatkor írtak ki nekem fogamzásgátlót(cerazetta), amit a következő hónapban el is kezdtem szedni-a vérzés első napján-.Amint elkezdtem szedni szinte el is múlt. Most a gyógyszer felénél tartok és pisiléskor már van látszatja hogy meg fog jönni. A hasam is kicsit görcsöl.Normális ez hogy még szedem a gyógyszert és mégis vérzek? A gyógyszer megkezdésénél betartottuk hogy még óvszerrel is védekeztünk. Most hogy ilyen össze vissza van meg érdemes még használni pluszba óvszert? Nem szeretnénk több babát- van egy 2 éves is-. Idővel ez normalizálódik?
Válaszát előre is köszönöm.
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andi!

A Cerazette szedése mellett vérezgetés előfordulhat, illetve a szoptatásra és a ilyen típusú fogamzásgátló tabletta mellett nem tudjuk megmondani, hogyan jelentkezik a menses. Az is elképzelhető, hogy a tablettaszedés mellett egy rövid időn eltelte után rendszeressé válik a vérzés.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Péter Tisztelt Doktornő!

Ön a mágán praxisában végez inszeminációs eljárást.
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Péter!

A magánrendelőmben az inseminatio nem kivitelezhető.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Nagy Katalin Üdvözlöm Dr.-Nő!
Gyógymasszőr vagyok. Van egy betegem aki herpes gestationis terhesség során fellépő, viszlető, subepidermalis hólyagos betegsége van. Jelenleg nem terhes a betegem, de menstruáció alkalmával a tünetek altivak lesznek és a testén hólyagok jelennek meg. Én nem láttam a hátán ezeket a hólyagokat. Azt masszíroztam neki. Másodszor volt nálam és utánna a combomon megjelentek piros hólyagok, belázasodtam, izületi fájdalmaim lettek, főleg a derekam és az alhasam fájdult meg. Mivel nem múlnak a hólyagok, felkerestem a háziorvosomat és ő azt mondta, hogy ami a combom kűlső felső részén van az herpes. Nekem még soha nem volt. Létezne, hogy elkaptam a vendégemtől ezt a betegséget? Szeretnék babát. Befolyásolja a gyemekvállalást? Érdemes a nőgyógyászomat felkeresni? Nagyon aggódom. Kérem segítsen, mit tegyek. Köszönöm válaszát:Katalin
2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin!

Sajnos elképzelhető a fertőződés. Általában a terhességet nem befolyásolja a herpoes, akkor van jelentősége, ha a terhesség alatt következik be a fertőzés.
Ha egyszer jelentkezett a herpeses elváltozás, számíthat a visszatérésére.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
TOTH ANNAMARIA 25-eves vagyok van egy 5-eves fiam edig rendesen jart a menstruaciom mos 3 honapja meg szunt mi lehet az oka nagyon faj a hasam es gyakran ele fordul az orr verzesem es a fej fajas az ejel napal. 2008-05-14
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Annamaria!

A fejfájás, illetve orrvérzés nem valószínű, hogy a menses eltérésével függ össze.
A menses kiamardásának oka lehet a terhesség, hormonális eltérés, egy petefészekcysta, de gyulladás esetén is lehetséges.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Zselyke Kedves Doktornő!
28 éves vagyok a párommal már van egy kisfiunk és most szeretnénk még egy babát. A menstruációm mindig rendszeres ciklusú volt 24 nap. Viszont most 16 napra jött meg nem volt nagy mennyiségű szinte elég volt egy betét egész napra és nem tartott csak két napig, előtte viszont pár nappal eléggé fájt a hasam alja. Voltunk együtt a párommal mert úgy hallottam az alhasi fájdalom a peteérés jele is lehet. Ön szerint mi történhetett miért jött meg hamarabb?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-05-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zselyke!

A menses közepén jelentkező csekély mennyiségű vérzés jelezheti a peteérést is, melyhez akár alhasi fájdalom is járulhat. A leírt tünetek, azonban egy kismedencei gyulladásnak is lehetnek a jelei.
Ha mensese a következő alkalommal is hamarabb jelentkezik, esetleg érdemes felkeresnie nőgyógyászát.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Juli Április 24-én voltam együtt a barátommal, kb 2 percig gumi nélkül csináltuk, aztán tudtuk hogy nem kéne ezt csinálni és óvszerrel folytattuk. ápr. 26-án kellett volna megjönnie, de nem jött, ekkor nagyon elkezdtem félni. Május 7-én megjött,de csak az első nap volt olyan mint szokott, a többi inkább barnázás és pecsételés volt. Ezért 11-én hajnalban csináltunk tesztet ami negatív lett. Megnyugodhatok hogy nincs semmi? Az orvosom csak 3 hét mulva tud fogadni, de addig megőrülök és a vizsgákra is kéne tanulnom. 2008-05-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Juli!

A terhességi teszt negatívitása esetén igen nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Főleg, ha a magömlésnél már használtak óvszert.
Mindenképpen védekezzen, ha nem szeretne teherbeesni. Ha mensese továbbra sem jelentkezik a megszokott időben keresse fel nőgyógyászát.
2008-06-01

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Bea Tisztel Doktor Nő!
Én olyan problémával szeretnék Önhöz fordulni,hogy csináltam terhességi tesztet ketőtt, az egyik kimutatta a két csíkot halványan a másik negatívott mutattot. Én voltam Március elején Nőgyógyásznál és azt mondta nem vagyok terhes. akkor írt fel nekem fogamzásgátlót a Graciált.Azóta azt szedem s mostanság jön tej a melleimből.Fura szagokra lettem figyelmes néha émelygek, hányingerem van és egy jó 1,5 hete több a folyásom a kelletténél.mitől lehet ez? De már nem merek vissza menni a Nőgyógyászomhoz mert félek.Előre is köszönöm. Bea
2008-05-13
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bea!

Panaszai esetén mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. A fogamzásgátló tabletta mellett is lehet teherbeesni, mégha rendszeres szedés esetén ennek kicsi a valószínűsége.
A bővebb hüvelyi folyás hüvelygyulladástól is származhat. A tejszerű váladékozást okozhatja az egyik agyalapi mirigy hormon magasabb szintje, amit a fogamzásgátló tabletta is befolyásolhat. De az Ön által elmondottak alapján a terhesség sem zárható ki teljesen.
2008-06-01

Elejére   « előző | 369 / 591 | következő »   Végére