Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 517 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
ANDREA vagyok és már kétszer irtan ónnek és még mosen válaszot medig kell várnom még. 2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Sajnos többször kapok hasonló névről kérdést, így nem tudom, pontosan melyik kérdésre gondol. A 22-ei kérdések közt két Andi névvel íródott. 21-ei kérdések közt is található egy Andrea kérdező, ezt a kérdezz-felek következő oldalainak valamelykén megtalálja.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Evelin Kedves Doktornő!
3hónapja szültem.Sajnos már egy hónapja nem szoptatok.A kérdésem az lenne,hogy mikortól lehet tampont használni?Illetve,hogy milyen fogamzásgátló tablettát ajánlana a doktornő?Előtte Melaniat szettem,de attól sajnos híztam.
Válaszát előre is köszönöm!
Evelin.
2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Evelin!

Ha nincs semmi nőgyógyászati panasza, akkor nyugodtan használhat tampont. A fogamzásgátló szedését csak nőgyógyászati vizsgálat után ajaánlom, és csak úgy hogy a nőgyógyásza ajánlja a fogamzásgátló tablettát, így látatlanul én nem merek ajánlani semmit. A Melianén kívül nagyon sok fogamzásgátló tabletta létezik.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
anita kedves doktorno ma ez a2.ik levelem onhoz ugy mind tegnap en vagyok az a ikres anyuka akinek meghalt amenzeszem mint mondtam 2007 dec 18 .an volt utoljara nmint emlitettem vagyodok egy kis babahoz de felek most olyanon fantaziazok hogy nehogy mehenkivuli legyen az mettol meddig mutatkozik nagyon ideges vagyok mennyi idot kell varnom hogy megnyugodjak a teszt azt is kimutatja.kerem nyugtasson meg .koszonom. 2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A méhenkívül terhességet nem minden esetben mutatja ki a terhességi teszt. Ugyanis méhenkívüli terhességben a terhesség kimutatására használt hormonszintje kisebb mennyiségben van jelen a női szervezetben. De nem kizárt, hogy a terhességi teszt kimutatja. Ha nem jelentkezett mensese keresse fel nőgyógyászát. Egyébként a méhenkívüli terhesség ritka, körülbelül a terhességek 0,5-0,9 % méhenkívüli terhesség, vagyis nagyon ritka.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
M. Kedves Doktornő!
Köszönöm a segítséget.
Előfordulhat hogy lelki eredetű a dolog, mert a párommal most vettünk lakást és a családunk és a környezetünk azt sulykolja belénk hogy mostmár jöhet a baba. Pedig ez nem így működik. Még legalább 1 év kell míg a lakást lakhatóvá varázsoljuk és a páromnak szüksége van a segítségemre.
Ezért is fektetek nagyobb figyelmet a normális gyógyszerszedésre.
Lehet hogy a család eröltetése ilyen mély nyomot hagyott bennem hogy a félelmem ilyen tüneteket produkált?
Valamint lenne még egy kérdésem, igaz hogy a Trinordiol gyógyszert kivonják a forgalomból?
Az előző levelemre köszönöm a gyors válaszát.
Kellemes napot kívánok Önnek!
2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves M!

Ha rendszeresen szedi a fogamzásgátló tablettát nem kell tartania a terhességtől. Szerintem, próbálja figyelmen kívül hagyni a környezete véleményét. Mindenképpen a gyermekvállalásról párjával kettőjüknek kell dönteni.
Nem hallodtam, róla, hogy a Trinordiolt kivonják a forgalomból, de ez nem zárja ki, hogy igaz a hír.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
anita kedves doktorno novemberben 2007 ben szedtem utoljara trinordiol fog.gatlo tablettat decemberben meg 10-en megvolt a menzeszem azota nem ha netan terhes lennek az baj.tegnap is en irtam 2 levelet ikrekrol.meg a tavalyi vesztesrol.varom miellobi valaszat.koszonom 2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után előfordulhat, hogy nem pontosan jelentkezik a menses. Ha terhesség előfordulhat, esetleg csináljon egy terhességi tesztet. Ha nem jelentkezik mensese, akár negatív terhességi teszt esetén is keresse fel nőgyógyászát.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Kinga Kedves Doktornő!
19 éves vagyok és már 24 napja késik...Csináltam már 2 tesztet és mindkettő negatív lett. Az elsőt 18 napra (ami pontosan 2 hétre rá volt, hogy nem védett szexuális kapcsolatom volt a párommal) és egyet most reggel. Én a terhességet most már kizárom, de akkor meg miért késik ennyit? Megemlíteném, hogy tavaly ilyenkor felkerestem egy endokrinológust, mivel eléggé elhízott vagyok már mióta az eszemet tudom, a menstruációm sose pontos, vérvizsgálatom, hormonvizsgálatom pedig sose volt és szerettem volna tudni, hogy nincs-e valami problémám. A doktornő megálapította hogy enyhe pajzsmirigyelégtelenségem van és felírt egy Euthyrox nevű gyógyszer, de egyéb problémát nem talált. Szedtem a gyógyszert egy darabig, de aztán kb. a nyár óta elmaradt. A tavaly egyébként a leghosszabb késésem 18 nap volt, a többi mind kevesebb 18 napnál, vagy olyan is előfordult, hogy hamarabb jött meg. Szóval a kérdésem az, hogy ön szerint miért késik most ennyit? Lehet a gyógyszer nem szedése miatt? Vagy a stressz miatt? Vagy lehet, hogy valamilyen tünetmentes betegségem van? Mert figyelemre méltó tüneteket, változást nem észleltem magamon.
Előre is nagyon köszönöm válaszát!
2008-01-24
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kinga!

A terhességen kívül a menseskésés okai közt szerepelhet, hormonális eltérés, akár a pajzsmirigy probléma, vagy petefészek ciszta is, de akár a stressz, illetve nagyobb súlyváltozás is. Ennek kivizsgálása miatt kérem keresse fel nőgyógyászát. A pajzsmirigy hormon szintjét mindenképpen ellenőrizni szükséges. Ilyen eltérés esetén nem elegendő csak átmenetileg gyógyszert szedni.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Tünde Tisztelt Doktornő!

Fogamzásgátlással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni öntől:

37 éves két gyermekes anyuka vagyok. Második gyermekem születése után 1994-től szedek fogamzásgátló tablettát: Anteovint. Soha semmi problémám nem volt, évente járok rákszűrésre, melynek leletei mindig jók voltak. 2000-ben volt egy méhszájseb plasztikám akkor volt egy gyógyszerszedési szünetem, de a kellő idő után újra ezen tablettát írta fel az orvosom. Az utóbbi 3-4 évben először csak lehetséges alternatívaként tájékoztatott a spirál lehetőségéről, de tavlay előtt és tavaly már igen erőszakosan próbált rábeszélni ezen fogamzásgátlási módszerre. Szinte már nem is akarta felírni az Anteovint és elég eréjesen tudtomra adta, hogy kellőképpen megfogom majd bánni a tablettához való ragaszkodásomat. Legutóbb 2007.szeptemberében voltam az éves szűrésemen és már az asszisztens is kellőképpen éreztette velem rosszallását. Nem szeretnék méhen belüli eszközt, spirált használni. Arra kérem adjon tanácsot milyen fogamzásgátló használata javasolt koromnak megfelelően, mert az Anteovin tablettát kivonták a forgalomból és nem szeretném, ha bármi probléma adódna ezen kis dilemmámból. Orvosomhoz nem szeretnék visszamenni, mert igen csak megingott benne a bizalmam, úgy érzem lepaktált a spirál mellett, hiszen nem megbeszélte velem a további lehetőségeimet, hanem egyedüli alternatívaként és üdvözítő dologként kényszertít a spirál használatára.

Válaszát előre is köszönöm: Tünde
2008-01-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tünde!

Az Anteovin gyártása információm szerint megszűnt. A többi forgalomban lévő fogamzásgátló tablettához képest magasabb hormontartalmú készítmény az Anteovin. Ha dohányzik is én semmiképpen nem ajánlanám a hormonális fogamzásgátlót, legalább is az ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót semmiképpen. Lehetőségek között szóba jön az óvszer, a spermaölő hatású hüvelykúp, illetve a spirál. Esetleg forgamolmban van még olyan készítmények, amelyek nem tartalmaznak ösztrogént, ezek mellett, viszont nem várható rendszeres menses, illetve ezeknek is vannak mellékhatásai.
2008-01-27

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Linette78 Kedves Doktornő!

Kérdésem az lenne, hogy kb most van peteérésem. Babát tervezünk, de mostanában ilyenkor nagyon kicsit pirosas nyúlos folyásom van. Egy orvost felhívtam és azt mondta, hogy semmi gond peteérésem van.
Ez gondot okoz vagy tényleg semmi gond?
2008-01-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Linette78!

A peteérés időpontjában jelentkezhet ilyen jellegű folyás.
2008-01-24

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
erzsi hogy tudom kiszámolni mikor van pete érésem
2008-01-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Erzsi!

Rendszeres menses esetén a menstruációs ciklus hosszából le kell vonni 14 napot, a kapott nap körül várható a peteérés, lévén a ciklus második fele mindig körülbelül két hét. Vagyis például 30 napos ciklus esetén a 16. nap körül várható a peteérés. Természetesen ez csak egy becsült érték, ettől jelentős eltérések is előfordulhatnak.
2008-01-24

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Anita Most voltam nőgyógyászati vizsgálaton, és kiderült, hogy a hosszú hónapok óta hősiesen elviselt vizelettartási problémáim , és az ezzel társuló hátfályás, szines folyás oka tulajdonképpen hólyagsűllyedés/cysto-rectocele/.Azt azért megjegyzem, hogy háromszor szültem természetes úton. Az orvosom azt javasolta, hogy végezzünk el egy plasztikai beavatkozást, mondván, hogy a tünetek ennél már csak rosszabbak lehetnek, vagy gyakoribbá válnak.Azt is mondta még, hogy ez egy hüvelyen keresztül végezhető műtét.A kérdésem az lenne, hogy ez együtt jár a méh eltávolításával is?A műtét után észlelhetek- e bármi változást a szexuális életemben?/ez nyilván nem csak engem érdekel/.Nagyon meg vagyok ijedve, hiszen az életem egy válás, párkeresés után végre kezdett egyenesbe jönni.Minden téren. 2008-01-23
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anita!

A vizelettartási rendellenesség miatt végzett műtét során nem feltétlenül kell eltávolítani a méhet, természetesen, ha az teljesen egészséges. Mindenképpen kérdezze meg orvosát milyen műtétet tervez és mire számíthat ba műtét után. A sexualis élet még javulhat is egy ilyen plasztikai jellegű beavatkozás után.
2008-01-24

Elejére   « előző | 369 / 517 | következő »   Végére