Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 611 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Kata Kedves Doktornő!
A párommal egy éve próbálkozunk, de nem tudok teherbe esni. Május 14-én volt utoljára menstruációm. Tapasztaltam terhességre utaló jeleket, de ma reggel megjött. Már nagyon szeretnék gyermeket, de nem tudom mit tehetnék, hogy végre teherbe essek. Tudomásom szerint semmilyen egészségügyi problémám nincs. A páromnak sincs. Ha meddő vagyok akkor azt egy nőgyógyász meg tudja állapítani különösebb vizsgálatok nélkül is? Válaszát előre is köszönöm!
2008-06-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kata!

Egy év rendszeres házasélet után, a terhesség elmaradása miatt érdemes néhány vizsgálatot elvégezni, de a rutin nőgyógyászati vizsgálaton kívül specialis vizsgálatokra van szükség.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Lelka Tisztelt Doktornő!

40 éves nő vagyok, és nagyon megvisel a menstruációmmal együtt járó hangulatváltozás, illetve fejfájás. Ezek a tünetek az utóbbi öt év során erősödtek és egyre tisztábban a menzeszhez kötődtek. Középidőben, vagy a menzeszt megelőző napokban indokolatlan, kontrollálhatatlan hangulatváltozásaim vannak, ami a szorongástól az ingerlékenységen át a depresszív hangulatig (ilyenkor tényleg semmi értelme az életemnek) változik, és eltart 3-7 napig. A menzeszt kísérően pedig 4-5 napos csillapíthatatlan fejfájásom (migrén?) van.

Most már mindkét tünet olyan erős, hogy nem fogok tudni dolgozni tőlük, hiába is akarom, nem lesz elég hozzá az önuralom és önfegyelem. Mit javasol, merre menjek: endokrinulógushoz, pszichológushoz, vagy? A nőgyógyászaton eddig annyit értem el, hogy a hatalmas furunkulusaim ellen, ill. a vízháztartásom megsegítésére Yadinét szedek. Szívesen elhagynám, de nem merem, mert akkor megint jön a dagadás és a pattanások, amik fájdalmasak, nagyok, rondák és nagyon sokára múlnak el. Ami még fontos lehet: amíg teakeveréket ittam vagy Pre Mens (gyógynövény) tablettát szedtem, a hangulati tünetekkel nem volt gondom, majdnem észrevétlenek voltak, de fokozatosan (az elmúlt évek alatt) hatástalanná váltak. Kimerült az ötlettáram, a baj pedig szívósan tarja magát. Esetleg egy változókori ambulanciát keressek fel? És bízhatok benne, hogy mindez kiegyensúlyozható?

Tisztelettel és köszönettel: Lelka

(a levelet a hipofízisről küldtem)
2008-06-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lelka!

A Yadine tablettának is lehetnek mellékhatásai. Először ezt kellene elhagyni. Ha már régebben szedte a Pre Mens tablettát próbálja meg ismételten elkezdeni.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Ági Tisztelt Doktornő!
Tavaly szeptemberben volt egy befejezetlen vetélésem a 8. héten. ennek már 10 hónapja.már van egy 2 éves gyermekünk és már nagyon szeretnénk egy következőt sajnos nem sok sikerrel.szervi bajom, bajunk nincs mégsem sikerül. a kislányunk annak idején szinte azonnal megfogant.mi lehet az oka?
Köszönöm a válaszát
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Ági!

A vetélés után pár hónap pihenőt szoktunk ajánlani, a hormonrendszer helyreállása, illetve a nemi szervek regenerálódása érdekében.
Egy év rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett van meg az igen nagy valószínűsége a teherbeesésnek.
Az eltelt idő nem ad okot az aggodalomra. Próbáljon meg kevésbé koncentrálni a teherbeesésre, remélhetőleg hamarosan eléri célját.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Tündi Kedves Doktornő!

22 éves vagyok,a kislányom most múlt egy éves!8 hónapos koráig szoptattam,azaz már legalább 4 hónapja nem szoptatok,ezen a héten pedig megint megindult a tejtermelés a mellemben!Ezen kívül állandóan böfiznem kell,néha hányingerem is van!
Ez lehet nőgyógyászati probléma,vagy máshol keressem a megoldást?Milyen bajom lehet?
Válaszát előre is köszönöm!
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Tündi!

Közvetlenül menses előtt néhány csepp tejszerű váladék távozhat az emlőből. Ha nemcsak átmeneti állapot, mindenképpen forduljon nőgyógyászához. Az egyéb panaszainak nemcsak nőgyógyászati eredete lehet.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Rigó Vera Tisztelt Doktornő!

20 hetes kismama vagyok, és szeretném megkérdezni, hogy természetesnek tekinthető-e, hogy folyamatos zsibbadást érzek a bal oldalamon a szívem alatt a bordáknál. Nem rossz érzés, de nem is kellemes.

A Hipofizis.hu oldalon találtam a hirdetést, hogy válaszol a kérdésekre.

Válaszát előre is köszönöm

Rigó Vera
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vera!

A has növekedésé feszítheti a hasfal bőrét, mely a bordatájékon okozhat ilyen fura érzést, általában a terhesség növekedésével, néhány héten belül megszűnik.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Váradi Borbála Kedves doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy ha a Cypromix (folyamatos és mellékhatásmentes) szedése mellet nemi életet élek a gyógyszerszünetben vagy az első héten egyéb védekezési módszer nélkül, akkor lehetek e várandós vagy nem kell ettől tartanom?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Borcsi
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Borcsi!

A Cypromixet, ha a használati utasítás szerint szedi, a gyógyszermentes időben is védelmet nyújt.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Zsuzsanna Kedves Doktornő!

26 éves nő vagyok. Párkapcsolatban élek. Sok nőgyógyászati problémám van. 1. A párommal gyermeket szeretnénk, de már 4 éve próbálkozunk és nem jön össze.
2. 5 éve 56 kg voltam, aztán hirtelen 1 hónap alatt 25-30 kg-ot híztam, ami a mai napig rajtam maradt minden diéta és torna ellenére. Orvosról orvosra jártam, de nem találtak semmi rendellenességet. Nincs baj a cukrommal, se a pajzsmiriggyel, és nincs idegi alapon se bajom. Majd 2 éve a petefészkemben számos cisztát találtak. Szőrösödtem is. Aztán jöttek a hüvelyi fertőzések. A nőgyógyászok szerint nem vagyok gombás és nincs bajom, mégis darabos fehér-sárgás kellemetlen folyásom van. Ami hol elmúlik, hol újra megjelenik. Nagyon kellemetlen. A hormonvizsgálatom jó lett, szinte tökéletes, csak a tesztoszteron szint volt picit magasabb. Aztán POC-t állapítottak meg , de eddig egyik orvos sem volt hajlandó felírni a metformint. Mit tegyek? Hogy legyen gyermekem? Egyáltalán lehet gyermekem? Tényleg POC-m van? És mi van a hüvelyi problémámmal? Ha nem gomba, akkor mi?

Előre is köszönöm a Doktornő válaszát. További szép napot!
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsanna!

A polycystas ovarium syndroma (PCOS) diagnózisa magába foglalja a petefészkek cystikus elváltozását, a hosszabb menstruáció ciklusokat, a peteérés elmaradásával, illetve a androgén hormonok (pl tesztoszteron) magasabb szintjét. A PCOS elsődleges kezelése, illetve magas tesztoszteron szint kezelésére nem metformin való. A metformin PCOS diagnózisra hazánkban nincs törzskönyvezve, igaz sok orvos felírja. A metformin hasznossága leginkább azon PCOS esetekben bizonyítható, ahol inzulinrezisztentia is fenn áll. Az Ön által leírtakból ez nem derül ki.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
M.-né Anikó Kedves Dr. Nő!
34 éves vagyok, 3 gyermek édesanyja.5 éve, az utolsó szülésem után 1 évvel, elkötötték a petevezetékeket.Azóta menstruációs problémáim vannak-rendszertel,erős, darabos vérzésem van-,nem régen HPV-vírust,méhszájsebet és 2 db cisztát találtak nálam, és elég régóta vashiányom is van. UH-ot, és laborvizsgálatot is én kértem a háziorvosomtól, de sajnos ezidáig még senki nem csinált velem semmit,pedig már 4 éve az OOI-ba járok egy nagyon kedves idős dr. nőhöz.Mit tehetnék, váltsak orvost vagy szedjek valami homeopátiás készítményt.
Köszönettel: M.-né Anikó
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Mindenképpen beszélje meg panaszait a nőgyógyászával. A bőséges vérzés, illetve a vashiány miatt mindenképpen ki kell vizsgálni, mi okozza a problémát.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Andrea Kedves Doktornő!

Problémám fél évvel ezelőtt kezdődött a hüvelyem viszketett és a párommal való együttlétkor kisebb fájdalmat érzek(ez nem folyamatos)valamint kisebb vérzés is tapasztalható. Nőgyógyászhoz is fordultam ,aki hüvelygyulladást állapított meg. A sebnek nem tulajdonított jelentőséget és azt mondta ez csak egy kis candida mely nem fertőző,valószínűleg a hormonális változásnak tulajdonítható(tavaly született a kislányom és még mindig szoptatom). Gynazol hüvelykrémet írt fel,és kontrollt sem javasolt. Az interneten olvastam a Saforel nevű intim lemosoról melyet azóta is alkalmazok illetve étrendkiegészítőként a Protexin Anti Candida Plust is szedem. Stabil párkapcsolatban élek és nagyon figyelek a higiéniára is. Mindezek ellenére a tüneteim nem sokat változtak. Ön mit javasol?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
2008-06-26
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

A szoptatás okozta hormonális változások is szerepet játszhatnak panaszában. Ha a kezelés hatására panaszai nem szűnnek meg, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.

Üdvözlettel:

Cseh Erika
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
viktória Tisztelt Doktornő!
Már hát, de lassan inkább nyolc éve szedek fogamzásgátlót. Az utúddi négy-öt hónapban, az utolsó szem beszedése után (yadine-t szedek) egyre később jön meg a menstruációm. Pl.: ebben a hónapban kedden vettem be az utolsót és csak vasárnap jött meg. Eddig vasárnapig szedtem és akkor kedden este, de szerdán midenképpen megjött. Úgy gondoltam, ha egy-két napig tovább szedem a gyógyszert, akkor is ugyanakkor fog megjönni, de nem. Kitolódott, két nappal, ezzel együtt. Kérem adjon tanácsot, mi tévő legyek!
Köszönettel: Viktória
2008-06-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Viktória!

Próbálja meg pontosan szedni a fogamzásgátló tablettát, akkor kisebb a valószínűsége a mellékhatásoknak, a vérzészavarnak.
2008-08-17

Elejére   « előző | 369 / 611 | következő »   Végére