Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 524 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
vendégmama Tisztelt Doktornő!
Lányom 16 éves, 2 éve jöt meg az első vérzése, azóta holva-hol nincs,hol rendes, hol csak jelzésszerű, hol minden hónapban, hol 3 havonta.
Meddig nyugtassam magam, hogy ez még normális és belefér a kezdeti rendetlen vérzésbe?
2008-02-01
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Vendégmama!

Az első menses jelentkezésétől 3-4 évig előfordulhata a menses rendszertelensége.
2008-02-09

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Krisztina Kedves Doktornő!

3év után ismét gyógyszert szedek.Menstruációm második napjától Yadine-t. Elmúlt a menszeszem,párommal együttlét közben alhasi fájdalmat éreztem főleg a jobb oldalon és véreztem. Mitől lehet, normális ez?
Válaszát előre köszönöm!
2008-01-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

A tabletta szedés első pár hónapjában fordulhat elő vérezgetés. Az alhasi fájdalmat viszont nem igen okozhatja a tabletta. Ha a fájdalom nem múlik el, keresse fel nőgyógyászát, mert esetlegesen egy gyulladás is állhat a háttérben.
2008-02-09

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Baby Kedves Doktornő!
Az a kérdésem lenne, hogy a Pharmatex hüvelytabletta hatását mennyiben befolyásolja az, hogy nem vizeztük be előtte?
Esemény utánit meg nem lenne célszerű bevennem, mert két hete már egyszer ezt eljátszottam :(.
Válaszát előre is köszönöm!
2008-01-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Baby!

A Pharmatex hüvelytabletta könnyebb elolvadásához szükséges a víz. Nem gondolnám, hogy hatástalan a tabletta, ha nem éri víz, de azért érdemes a használati utasításon leírtakat betartani.
2008-02-09

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Krisztina Tisztelt Doktornő!

A következő volna a problémám. Most még csak 22 éves vagyok, de 3-4-5 éven belül szeretnénk majd gyereket. A legutóbbi nőgyógyászati vizsgálat alkalmával (kb. 1 éve) fel is tettem a kérdést a vizsgálat alatt az orvosomnak, hogy ki lehet-e valahogy deríteni már most, hogy a későbbiekben lehet-e gyerekem. Erre azt a választ kaptam, hogy ez majd akkor derül, ki, ha terhes leszek.
Ezt a választ elég érdekesnek tartottam - finoman szólva. Cseppet sem nyugtatott meg vagy adott választ a kérdésemre.
Azért is érdeklődtem ennyire eziránt a kérdés iránt, mert édesanyámnak is nagyon nehezen lettem én (35 éves korában, már majdnem föladták), nincs is testvérem. És nála ue. az orvos, akinél én is jártam, azt állapította meg, hogy cisztás méhe van.
Nálam szintén. Minden egyéb dolog rendben volt, rákszűrés stb., de ez eléggé nyugtalanító, hogy úgy látszik, ezt örököltem.
Az volna tehát a kérdésem, a fentiek ismeretében, hogy Ön tudna-e valamilyen valódi választ adni arra kérdésre, hogy ez a cisztás méh okozhat-e a későbbiekben valamilyen/bármilyen problémát, ha gyereket szeretnénk pár éven belül?
Esetleg jelentheti azt, hogy nehezebb lesz teherbe esni stb.?



Köszönettel:
Krisztina
2008-01-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

Az Ön által feltett kérdésre, egyetlen nőgyógyászt nem talál, aki a hagyományos nőgyógyászati vizsgálat után megnyugtatja a teherbeesését illetően. A házaspárok 85 %-nak egy év rendszeres házasélet mellett gyermekük fogan. Vagyis elég nagy a valószínűsége egy fiatal házaspárnál, hogy gyermekük születik. Nagyon sok dolog befolyásolja, esetlegesen olyanok is, amelyeket nem igen lehet vizsgálni.
A méhen nem nagyon szoktak cysták előfordulni. Inkább petefészek cysták fordulnak elő gyakrabban, de az sem kizáró ok a gyermekvállalást illetően. Igaz az esetek egy részében nehezebb a teherbeesés.
2008-02-09

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Varga Enikő Kedves Doktornő!
2007 augusztusában szültem császármetszéssel és azóta most január 13-án jött meg először a mesesem, de 2-4 napig borzasztóan erős volt a vérzésem, utána csökkent de így is 7 napig tartott. Ezután 5 nap kihagyás után 25-től barnás folyásom vagy vérzésem van, bár elég a tisztasági betét. Kedves doktornő mitől lehet ez nagyon meg vagyok ijedve mert soha nem volt semmi problémám a mensesemmel.
Előre is nagyon köszönöm válaszát.
2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

Szülés után, főleg szoptatás ideje után előfordulhat az Ön által leírt vérzészavar. Általában a hormonok nem megfelelő termelődése okozza. Ha rövid időn belül nem szűnik meg panasza keresse fel nőgyógyászát.
2008-02-09

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Réka Kedves Doktornő!
A menstruációm után 1-2 napig kellemetlen szagú,barnás folyásom van.Ez mitől lehet?És csökkent a nemi vágyam is.Ez lehet a fogamzásgátlótól is?(Triregol)Huszonkét éves vagyok,két éve szedem.Előre is köszönöm válaszát!
2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Réka!

Az Ön által leírt tünetek a fogamzásgátló tabletta mellékhatásaként előfordulhatnak.
2008-02-07

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Enikő Kedves Doktornő

Jelenleg 20 hetes terhes vagyok. Erdélyben élek és a nőgyogyászom a hüvelygombámra Lomexin hüvelykupot irt fel. Azt szeretném kérdezni hogy nem ártok-e ezzel a babának, mivel az utasitásban azt olvastam hogy nem ajánlott terhesség esetén.

Válaszát előre is köszönöm.
2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Enikő!

Szinte az összes gyógyszerre ráírják, hogy tilos a használata terhesség esetén. Ennek ellenére a hüvelykúpok közül több használható ebben az állapotban is. Sajnos Magyarországon ez a készítmény ilyen néven nincs forgalomban, ezért nem tudok Önnek bővebb frelvilágosítást adni.
2008-02-07

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
András Tisztelt Doktornő!
Párommal -megelégelve a gumióvszer használatával együttjáró kényelmetlenséget- új fogamzásgátlási módszert keresünk, de szeretnénk elkerülni a hormonális eszközöket. Számunkra szimpatikus megoldásnak tűnik a Patentex Oval nevű hüvelykúp, vagy valamelyik ehhez hasonló szer, mely csak alkalmankénti alkalmazást igényel és nem avatkozik be komolyabban a szervezet működésébe. Konkrét kérdéseim a következők lennének:
Ön szerint milyen biztonsággal alkalmazahtók ezek a szerek? Van-e valamilyen hosszabbtávú (kedvezőtlen) hatásuk?
Olvastam, hogy az ilyen módszerek alkalmazásánál az aktust megelőzően, illetve azután bizonyos időkorlátokat kell betartani a nőnek a tisztálkodással kapcsolatban, de az ezzel kapcsolatos információk homályosak voltak számomra. Ezzel kapcsolatban milyen pontos tudnivalók vannak?
Válaszát előre köszönöm.
Üdvözlettel: András
2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves András!

Az Ön által említett készítmény megfelelő használat esetén ugyanolyan biztonságos, mint egy fogamzásgátló tabletta. Az aktus előtt 15 perccel kell felhelyezni, jó mélyen a hüvelybe. Az akrus után tilos hüvelyöblítést végezni, ülőfürdőt venni, illetve a szeméremtestet szappannal lemosni. Esetleg csak tiszta vizzel szabad lemosni a gáttájékot.
2008-02-07

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Margit Kedves Doktornő!
48 éves vagyok, és úgy érzem, hogy jelentkeznek a változókor tünetei. Körülbelül 15 éve szedem a Triregol fogamzásgátló tablettát. Eszembe sem jutott abba hagyni a szedését, semmi problémám nem volt, és teljes biztonságot nyújtott. A kérdésem az, hogy meddig szedhetem, a tablettát? Tartok attól is, hogy ha abba hagyom esetleg terhes leszek. Az is lehet, hogy már nincs is szükségem rá és ártok is azzal, hogy szedem.
Válaszát előre is köszönöm.
2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Margit!

Sűrgősen hagyja abba a fogamzásgátló tablettát. 40 év felett a tablettaszedésnek a kockázata megnő, ezért én semmiképpen nem ajánlom. Jelentkezzen nőgyógyászánál a panasazai miatt.
2008-02-07

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Kikiriki Mit jelent az hogy polyhydramnion,sine morbo?20 hetes terhes vagyok!És magas az Afp:3,2!És az van a papirra irva!megyek majd genetikai tanács adásra!Van már egy két éves kisfiam és nála nem volt semmi gond!Kell félnem attol hogy van valami a picivel?vagy ikrekkel vagyok terhes?Az ultra hang egy babát mutatott eddig,létezik hogy ketten lennének csak ugy fordulnak hogy egyet látnak mindig?Mit csinálnak a genetikai tanácsadáson?Elöre is köszönöm válaszát!Kérem az email cimemre is válaszoljon!Köszönöm!!!!! 2008-01-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kikiriki!

Sajnos email címére nem tudok válaszolni, mivel nem írta meg.
A magasabb AFP esetén mindeképpen indokolt a genetikai vizsgálat, ez önmagában nem azt jelenti, hogy baj van a babával. A magasabb AFP azt jelenti, hogy az érték kivül esik a meghúzott határon, amit a statisztikai valószínűség alapján határértéknek meghatároznak. Az ikerterhesség ultrahaggal látható lenne.
2008-02-07

Elejére   « előző | 369 / 524 | következő »   Végére