Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 612 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Adrienn Kedves Doktornő!

24 éves vagyok és 4 év kihagyás után ismét élek nemi életet.Az lenne a problémám, hogy a mostnai párommal nagyon jól megvagyunk, de a szeretkezés után vérzést tapasztalok, ami ez elős alklommal 3 npig tartott, ,majd a következő alkalommal, csak az aktus után.Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehetséges és köze van e ahhoz, hogy a barátomnak igen nagy van...?Lehet-e olyan problémám amivel sürgősen nógyógyászhoz kell mennem?
Válaszát várom!
Köszönöm!

Adri
2008-06-29
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Adri!

A hüvelyi vérzésnek több oka lehet. A panaszai miatt mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Krisztina Husseini Kedves Doktornő
6 hetes kismama vagyok.A terhességem 3- 4 . hete körül végigszedtem egy doboz dalacin 300-at,mert nem tudtam,hogy terhes vagyok és állandó mandula gyulladásom van.A Dalacin veszélyes lehet e a babára nézve? Valamint a mandulagyulladás veszélses lehet e? Még egy kérdésem lenne,mivel csillapitsam a lázam? Van ahol azt mondták,csak paracetamolt szedhetek, van ahol pedig azt,hogy paracetamolt semmiképp.Tanácstalan vagyok.
Köszönettel
2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Krisztina!

A legtöbb antibiotikum nem szedhető a terhesség alatt, főleg a terhesség első 12. hetében. A terhesség korai szakában, mikor még nem ismert a terhesség, a külső behatások vagy olyan súlyos károsodást okoz, hogy megszakad a terhesség, vagy megy tovább minden probléma nélkül.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Mné. Rita Tisztelt Doktornő!
Genoid vizsgálatom során derült ki, hogy Ureaplasma urealyticum -ra pozitív lett az erdményem. Az orvosom doxicyclin kúrát javasolt nekem és a férjemnek is. Egy éve próbálkozunk, hogy teherbe essem. Azt mondta az orvosom, hogy ez a kórokozó okozza a meddőséget. Ezzel a gyógyszeres kezeléssel ezt teljesen meg lehet szüntetni? A problémám összetettebb, mert a prolaktinom is magasabb, a méhnyálkahártyám nem vastagszik meg kellő képpen, ezekre a problémákra van gyógyszeres kezelésű megoldás? Nagyon félek a lombik programtól.
2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Rita!

A fertőzés ismeretében először ezt kell kezelni, illetve a magasabb prolaktin szintet. A magasabb prolaktin szint kezelése már önmagában is elégséges lehet a megfelelő peteéréshez, ezáltal a nyálkahártya megfelelő megvastagodásához.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Kovács Andrea Tisztelt Cseh Erika!

Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. A párommal két éve próbálunk "teherbe" esni.
Eddig sajnos még sikertelenül. Az én helyzetem meglehetősen bonyolult. Tavaly szeptemberben kiderült, hogy a pajzsmirígyem alulteljesít. Ezért L-Tyroxin-t írt fel a kezelőorvos, amit azóta szedek rendszeresen napi 100 mikrogrammot. Most ismételték meg ezt a vizsgálatot, amin kiderült, hogy ez a probléma még mindíg fenn áll. A TSH értékem: 3,45. Valószínűleg ebből a problémából kifolyólag nincsen rendszeres menstruáciom. Immárom 8 hónapja. Az orvos azonban azt a felvilágosítást adta, hogy ennek ellenére nincsen akadálya a teherbeesésnek. Számomra ez érthetetlen, ha egyszer nincsen peteérésem. Már majdnem mindent megpróbáltunk, mindez idáig SIKERTELENÜL! A segítségét, és tanácsát szeretném kérni a problémánkkal kapcsolatban. Mi a teendő ebben az esetben? Úgy érzem van okom az aggodalomra, mivel hogy már két éve nem járunk sikerrel.
Várom mielőbbi válaszát, amit előre is nagyon köszönök!

Üdvözlettel:
Kovács Andrea
2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Andrea!

Rendszertelen menses esetén gyógyszerekkel elő lehet segíteni a peteérést, ezáltal a menses rendszereződését.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Zsuzsi Tisztelt Doktornő!
A problémám az lenne, hogy 1 hónapja abbahagytam a Tri-regol tabletta szedését.Mikor már nem szedtem a gyógyszert lefeküdtem a párommal, megszakitott közösüléssel védekeztünk.Az aktus után viszkető érzést éreztem a hüvelyemnél, gyakori vizelési ingerem volt, és vesém táján szúró érzést éreztem. Elmentem orvoshoz, vizeletvizsgálatra küldött, valamilyen Coli baktériumot találtak.A háziorvosom aztmondta, hólyaghurutom van. Felirt antibiotikumot(Sumetrolim)Azóta megjött a vérzésem ami csak 2 napig tartott. Ennek a hólyaghuruthoz lehet köze?
2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsi!

A rövidebb vérzésnek inkább a fogamzásgátló tabletta abbahagyásához van köze. A tabletta abbahagyását követően előfordulhat csekélyebb mennyiségű menses.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
info@cseherika.hu Kedves doktornő már nen tudom hogy hova forduljak melyik orvost keressem föl de ha megengedi kérdeznék valamit öntől mégpedig azt hogy a laparaszkopia után mennyi idő szügséges a menses jelentkezésére illetve lehett e majd kisbabárol szo és a hormon zavar gyogyulásárol is szeretnék többet tudni köszönettel Csilla 2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Csilla!

A menses jelentkezésének időpontja, attól függ a menstruációs ciklus melyik szakaszában történt laparoszkópia. A gyermekvállalás attól is függ, mi miatt történt a műtéti beavatkozás, illetve mi történt a műtét alatt.
A hormonzavar helyreállása függ a hormonzavar típusától, általánosságban erre nem lehet tekinteni.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Anikó Tisztelt Doktornő!

Olvastam itt az oldalon egy hölgynél hasonló tüneteket,mit az enyém:csípő,kellemetlen érzés szexuális együttlétkor.Az lenne a kérdésem kihez kell ilyen panaszokkal fordulni nőgyógyászhoz vagy nemibeteg szakorvoshoz?
Előre is köszönöm a válaszát!
2008-06-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

Valószínű bármelyik szakorvos segítségére lehet. A csipő érzés utalhat hüvelyi fertőzésre, de a diagnózist a vizsgálat alapján lehet felállítani.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
patrícia Tisztelt Doktornő!
18 éves lány vagyok,1 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát(Lindynette 20).Néhányszor reggelenként kelés után iszonyú erős fejfájás gyötör,csak besötétített szobában tudok elmaradni,algopyrinnel!Ez lehet a gyógyszer hatása,egy bizonyos idő után ez meg fog változni?
köszönöm válaszát.
2008-06-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Patrícia!

A fogamzásgátló tabletta mellékhatásai közt szerepelhet a fejfájás. Ilyen esetben el kell hagyni a fogamzásgátló tablettát.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
laura Kedves Doktornő!
10 hetes terhes vagyok jelenleg,az orvosom még anno mondta,hogy nagyon tág a hüvelyem,és ezáltal "könnyű" szülésre számíthatok,ez tényleg igaz valamilyen szinten?Ahogy nálam is,mint eddig nem szült nőnél,hogy lehetséges a túl tág hüvely?
köszönöm.
2008-06-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Laura!

A szülés lefolyását nagyon sok minden befolyásolja. A kitolási szakot a nagyobb tágasságú hüvely mindenképpen elősegítheti, de a baba koponyájának előhaladását a koponya nagysága is befolyásolja. A hüvely tágassága nem igen befolyásolja a méhszáj tágulását, amely nagyban meghatározza a szülés időbeli lefolyását.
2008-08-17

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Anikó Jónapot! Én arra lennék kíváncsi hogy terhes vagyok-e. Még tinédzser vagyok és nem voltam még fiúval.De viszont elég furcsa tüneteket veszek észre. Például:haspuffadás(remélem csak az),nagyobb étvágy,fáradékonyság. Perzse nem lehetséges h terhes vagyok mert mint emlitettem még nem voltam fiúval, de kíváncsi lennék, hogy mi lehet ez,és azt is szeretném ha biztos lehetnék benne h nincs semmi "baj". 2008-06-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anikó!

A teherbeesés csak akkor lehetséges, ha megfelelő szexualis kapcsolatot folytat egy férfivel. Ha ezt eddigiekben nem tette meg, akkor a panaszai hátterében más okot kell keresni.
2008-08-17

Elejére   « előző | 369 / 612 | következő »   Végére