Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 566 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Judit Kedves Erika,

már többször kérdeztem Öntől,ezúton is köszönöm a válaszait. PCO-m van, melyet Dianeval kezelt az orvosom. Majd pedig 2X1 Clostit szedtem 5 napig, mellette Medrolt napi 1 szemet. A bőröm láthatólag sokkal szebb, szinte teljesen elmúltak a pattanások. Ez lehet annak e jele, hogy most minden "úgy működik odabenn, ahogy kell" , s van esély arra, hogy végre lesz peteérésem? Pénteken (11.napon) megyek ultrahangra.
Köszönöm szépen.
2008-03-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Judit!

A PCOS-ben szenvedő nők elég jelentős részénél sikerül elérni peteérést a Clostilbegyttel, de mindenképpen ultrahanggal ezt követni kell.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Csákiné Kovács Júlia Kedves Doktornő!

Ezúton szeretném segítségét kérni, mert nagyon jókat hallottam Önről és bízom benne, hogy nekem is bíztató választ tud adni. Az a helyzet, hogy 2007 októberében abbahagytam a fogamzásgátló szedést, mert kisbabát szeretnénk. Miután a gyógyszert abbahagytam novemberben meg is jött a menstruációm, de utána januárig nem. Ekkor elmentem a nőgyógyászomhoz, aki Norcorutot írt fel. Azt mondta, hogy szedjem öt napig majd várjak. Ezután februárban megjött, de úgy, hogy az első négy nap csak elenyésző barna folyás volt, majd még öt napon keresztül normális. Azóta sajnos megint semmi. Felhívtam a doktoromat, aki azt javasolta, hogy várjam meg az áprilist hátha (most, hogy letelik a fogamzásgátló szedését abbahagyóan követő hat hónap)megint magától megjön. Majd ha mégsem, akkor jöhetnek a hormonvizsgálatok. Szeretném megkérdezni, hogy Ön mit javasol?

Köszönettel: Kovács Júlia
2008-03-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Júlia!

A fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően elő szokott fordulni a menses kimaradozása. Érdemes mindenképpen egy nőgyógyászati vizsgálatot elvégezni a kezelés, illetve bármi egyéb vizsgálat előtt. Ha a viszgálat eredménye negatív, akkor ismételt gyógyzseres kezelés, illetve bizonyos esetekben (ez a vizsgálat eredményétől, illetve az elmondott tünetek alapján) jön szóba a hormonvizsgálat.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
nikoletta tisztelt doktornő!

Olyan problémám lenne hogy már fél éve nincs menstruáciom terhes nem vagyok a hasam azonban még is nő ez mitöl lehet?
2008-03-31
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Nikoletta!

Viszgálat nélkül nem tudok erre válaszolni. A legjobb, ha felkeresi nőgyógyászát.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Hajnalka Kedves Doktornő!
A kérdésem az lenne, hogy hány nap szedés után nyújt védelmet a Lindynette20 fogamzásgátló tabletta?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Hajnalka
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Hajnalka!

Ha a menstruáció első napján kezdi el szedni, a leírások szerint már rögtön védelmet nyújt. Én ennek ellenére szoktam javasolni 10-14 napig kiegészítő védekezést.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Karolina Tisztelt Doktornő!

Súlyos problémám van.
4 éve szedem a Gracialt, meg voltam elégedve vele. Azonban kb. 1,5 évvel ezelőtt kezdődtek a hüvelyszárazság tünetei, melyek mostanára annyira felerősödtek, hogy teljesen képtelen vagyok a nedvesedésre. Sajnos, hiába használunk nagy mennyiségű síkosítót, a szeretkezés nagyon fájdalmas.
Konkrétan, a hüvelybemenet alsó részénél, a gát felőli oldalon érzek erős fájdalmat. Szeretkezés után ez a terület duzzadt, kivörösödött és nagyon fájdalmas, mintha seb lenne (bár vérzést nem tapasztaltam).

Kérem, ha van lehetőség arra, tabletta váltással és/vagy egyéb módon, hogy ezt rendbe hozzuk és visszaálljon a normális szexuális életem, írjon, és időpontot fogok kérni.

Válaszát előre is köszönöm!
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Karolina!

A fogamzásgátló tablette mellékhatásaként jelentkezhet a hüvelyszárazság. Esetleg lehet próbálkozni másik készítménnyel, de az esetek egy részében a fogamzásgáló tabletta szüneteltetése oldja meg a problémát.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
BERNADETT ÜDVÖZLÖM!
AGGODALMAMRA SZERETNÉK VÁLASZT KAPNI.KÉT HETE E.Ü KAPARÁSOM VOLT ÉS VAN A PETEFÉSZKEMBEN EGY 4X3CM CISZTÁM.EGYÜTT VOLTAM A PÁROMMAL ÉS A VÉDEKEZÉS MEGHIÚSULT.KÉRDÉSEM ILYENKOR IS FENN ÁLL A TEHERBE ESÉS ESÉLYE?
KÖSZÖNETTEL:BERNADETT
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Bernadett!

A teherbeesésnek egy reproduktív életkorban levő nőnél mindig meg van az esélye. Vannak persze olyan időszakok, amikor ennek lényegesen nagyobb a valószínűsége. A petefészek cysta nem zárja ki a petesejt megérését, bár tény befolyásolhatja a peteérés folyamatát.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
tudnom kell... Én egy 16 éves lány vagyok,és a szüleim nem tudják hogy már nem vagyok szűz..Kb 1 hónappal ezelőtt megilyedtem h terhes lehetek,mert késett 1-2 napot a menstruációm,de végül megjött...Ekkor teljesen boldog voltam,mert hogy biztos nem lehetek terhes,de aztán olvastam valahol,hogy attol mert még megjött lehetek terhes,és ismét kétségbeestem..Igazából szerintem semmi esély ninsca rra h terhes legyek,de azért jobb lenne ha egy orvostól hallanám ezt..Mert nálam csak annyi történt,hogy konkrétan az ondó nem ment be,hanme csupán csak az előváladék..Önök szerint van esély arra hogy terhes legyek?Kérem segítsenek!:( 2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves 16 éves Lány!

A teherbeesés ellen érdemes megfelelően védekezni.
Én a terhességet csak vizsgálat alapján tudom kizárni, egy levél alapján semmiképpen. Ha mensese rendszeresen jelentkezik, mennyisége nem változik, bnagy valószínűséggel nem terhes.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
jennifer Tisztelt Doktorno!

Ez a masodik honap, hogy fogamzasgatlot szedek (meliane), amit az elozo honapban - az orvosom utasitasara - a menzesz 5. napjan kezdtem el szedni. Utazas miatt a tablettat 3 szemmel tovabbszedtem, tehat 24 szem utan tartottam a 7 napos szunetet. Kerdesem az lenne, hogy a masodik honap a vedelem szempontjabol ebben az esetben biztonsagos e, kell a kiegeszito vedekezes.

Koszonom.
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Jennifer!

Egy hónapos fogamzásgátló tabletta szedés után a készítmény védelmet nyújt. Nem szükséges kiegészítő védekezést alkalmazni.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Zsófi Tisztelt Doktornő!
A barátom az egyik nap éppen engem elégített ki, mikor észrevettük, hogy a keze csupa vér és hogy én vérzem. Gondoltuk, hogy biztos csak előbb megjött a havim, de később kiderült számomra, hogy nem az volt, hiszen többször aznap nemfordult elő, sőt másnap se.
Ön szerint mi lehet ez?
Előre is köszönöm a válaszát!
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófi!

A vérzés származhatott, valamilyen kis sérülésből, amely ezek szerint magától megoldódott.
2008-04-13

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Balogh Anna Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdésem lenne,hogy elkezdtem használni a Canesten kúpot(6-db-osat) és még 3 lenne belőle,de elkezdtem enyhén vérezni ebben az esetben abba kell hagyni a kezelést?De olyan jellegű a vérzés,hogy nagyon enyhe és csak fél napig tapasztaltam utánna megszűnt.
2008-03-30
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Anna!

Enyhe vérzés esetén nem feltétlenül kell befejezni a hüvelykúp használatát. Ha a vérzés mennyisége növekedhet, mindenképpen érdemes abbahagyni. A kúp mellékhatásaként is jelezhet mininális barnás folyás, véres váladékozás.
2008-04-13

Elejére   « előző | 369 / 566 | következő »   Végére