Kérdezz - Felelek

Nevem:
Kérdésem:

Elejére   « előző | 369 / 543 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Lily Kedves doktornő,

nemrégiben voltam nőgyógyásznál, aki cisztát talált a méhben (uterus mögött 4x3 centi), s mivel fogamzásgátlót szedek, azt mondta, ez nem is fog változni méretileg, míg szedem. Minap együtt voltam párommal, aki kicsit durvábban hatolt belém (nem várva meg hogy kellően izgalomba jöjjek), így a hüvely környéke kicsit fáj, illetve másnapra (mára) vérzést tapasztaltam, enyhe világos pirosat. Ez a vérzés minek tudható be Ön szerint, s mikora múlik el?
Köszönöm előre is mielőbbi válaszát,
Lily
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Lily!

A vérzés és a nőgyógyászati vizsgálat eredménye nem feltétlenül függenek össze. Fogamzásgátló tabletta szedése mellett a ciszta mérete valószínű nem fog növekedni, de el is tűnhet. A kevés vérzés akár utalhat a ciszta kidurranására is, amely sexualis aktus után bekövetkezhet. Fogamzásgátló tabletta kihagyása is szokott hasonló panaszokat okozni. A vérezgetés hossza összefüggésben van a vérzés hátterével.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Zsuzsa Kedves Doktornő!
2 éve volt 1 abortuszom 6 hónapja vetélésem lehet még gyermekem.Mit tegyek ,hogy anya lehessek.
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsa!

A terhesség első három hónapjában körülbelül a terhességek 20 %-a végződik vetéléssel, sőt ennél is nagyobb feltételezhetőleg azon terhességek száma, amelyek a korai időben érnek véget, és esetleg néhány napos menses késés hátterében nem is gondolunk rá. Egy vetélés után a következő terhesség általában zavartalan. Ha 6 hónapja történt, mostmár elkezdhetnek próbálkozni. Próbáljon meg ne az előző vetélésre koncentrálni.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Gálné Zsuzsa 2 napig volt menstruációm.Lehetek terhes? 2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsuzsa!

A rövidebb menstruáció nemcsak terhesség esetén fordul elő, de a terhesség is előfordulhat. Esetleg végezzen egy terhességi tesztet.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Böbe Kedves Doktornő!
26 hetes terhes vagyok, 11 hete a cytológiám P3 lett. Egy hete ismételték meg a vizsgálatot, eredmény kb.3hét. Azt olvastam az interneten, hogy ha rosszabb lesz az eredmény, akkor meg kell szakítani a terheséget. Ugye ez nem igaz? Eddig nem riogatott ílyennel senki, (a nőgyógyász,a védőnő, a háziorvos)azt mondták saját érdekemben nem szabad elhanyagolni, és, hogy a picinek nem lehet baja. Teljesen kétségbe estem. Köszönöm válaszát.
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Böbe!

A P3-as cytológiai eredmény több elváltozást takarhat. Utalhat gyulladásra, de jelezhet a normálistól eltérő sejteket is. Ezért mostmár nemcsak ezt a nevezéktant használjuk, ha méhnyakszűrésről van szó. Sokszor évekig ugyanabban a stádiumban van az sejtelváltozás és nem kell vele semmit kezdeni, csak gyakrabban ismételni a rákszűrést.
Az Ön esetében már nem terhesség megszakításról van szó, hiszen terhessége a 24 hetet meghaladta, innentől szülésnek számít. A jogszabály szerint a 24. betöltött terhességi héttől az anya és a magzat érdekeit egyaréánt szem előtt tartva kell dönteni. A magzat szempontjából igyekszünk addig várni, hogy a magzatnak minden esélye meg legyen az életben maradásra, mennél kevésbé legyen koraszülött.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
KRISZTA Kedves Doktornő!
Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Egyik nap nem este8kor, hanem éjjel fél egykor vettem be és 3napra rá pecsételő vérzést észleltem. Szokványos ez?
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszta!

A kis hormontartalmú fogamzásgátló tabletták esetén néha már ennyi idő is számít és pecsételő vérzést okoz.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
KRISZTA Kedves Doktornő!
Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Egyik nap nem este8kor, hanem éjjel fél egykor vettem be és 3napra rá pecsételő vérzést észleltem. Szokványos ez?
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kriszta!

A kis hormontartalmú fogamzásgátló tabletták esetén néha már ennyi idő is számít és pecsételő vérzést okoz.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
zsófi Orvost szeretnék váltani, szimpatikus a megjelenése , ha kórházi beavatkozásra van szükség, azt Ön hol tudja kezelni ? Köszönöm 2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Zsófi!

A kistarcsai kórházban dolgozok.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Edina Kedves doktornő.
Előzményem:
Novynette tablettával kezdtem a fogamzásgátlást, amelyről kb. 2 év múlva áttértem Regulonra (mert pecsételős, köztes vérzésem volt- az orvosom szerint alacsony volt a hormonszint, s ezt nem bírta a szervezetem).A Regulon ilyen problémát nem okozott, viszont mindig feszült voltam (tőle?). Ezért két hónapja áttértem ismét Novynette-re, hátha majd mostmár bírni fogja a szervezetem az alacsony hormontartalmat. Az első hónap problémamentes volt, és nem voltam ideges. Most, a második hónap 11.szemjénél este vérzésem van és görcsöl egy kicsit a hasam. Aggódom, hogy visszatér már megint a régi probléma. Mit tegyek? Miért van ez a vérzés? Vagy ez csak az átállás miatt van és el fog múlni?

Köszönöm előre is válaszát,
Tisztelettel: Edina
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Edina!

Magasabb hormontartralmú fogamzásgátló tablettáról, áttérve kisebb hormontartalmúra előfordulhat vérzés a szedés első 2-3 hónapjában. Ha ezután is tapasztal vérzést, ismét keresse fel nőgyógyászát. Esetleg meg lehet próbálni másfajta fogamzásgátló tablettát is.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
kelemenné Tisztelt Doktornő!
a kérdésem az lenne 2 éve méhen kívüli terhességem volt Sürgős elökészítés után laparoscopiával indult műtét fokozódó vérzés miatt konvertált laparotomiában B.o-i adnexectomiát végeztek nekem azt mondták akkor hogy az egyik petevezetékemet eltávolították a másik meg el van kötve Az lenne a kérdésem lehet-e még babám?
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Kelemenné!

Az adnexectomia azt jelenti, hogy a bal oldali petevezetékkel együtt a petefészket is eltávolították. A másik oldali petefészek nagy valószínűséggel ép. A jobb oldali petevezeték a műtét során lett el kötve, vagy nem volt átjárható? De az eredmény szempontjából ez nem lényeges. Ha a megmaradt petefészek oldalán sem átjárható a petevezeték akkor csak lombikprogrammal lehetséges a teherbeesés.
2008-03-05

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
hanika82 Tisztelt doktornő!
Az elmúlt fél év alatt egyszer volt mensesem, akkor is ugy hogy 10 szem dubhaston tablettát ettem meg. 26 éves,két gyermek édesanyja vagyok. Az lenne a kérdésem, mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: hanika82
2008-02-25
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Hanika82!

A menses kimaradásának több oka lehet. Okozhatja egy petefészek ciszta, de elképzelhető, hogy valamilyen hormonális eltérés állhat háttérben. Ha a Duphaston ellenére nem jelentkezik mensese ismételten keresse fel nőgyógyászát.
2008-03-05

Elejére   « előző | 369 / 543 | következő »   Végére